Νέα
  • ΓΔ: 819.04 -0.38%
  • Τζίρος: 4,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Δυναμική εκκίνηση με άνοδο 1,5% - Στις 914 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,5% ήταν αυτό που είχαν ήδη προεξοφλήσει οι αγορές. Έτσι οι αμερικανικές αγορές χθες έκλεισαν με μεγάλη άνοδο, το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε οριακά έναντι του Ευρώ ενώ αναμένεται οριακή άνοδος στις τιμές του πετρελαίου με το Brent να βρίσκεται στα 110 δολ/βαρέλι. Οι ασιατικές αγορές (Κίνα) και ειδικά η ζώνη Ωκεανίας (Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία) κινήθηκαν ανοδικά και την σκυτάλη ανόδου πήραν οι ευρωπαικές αγορές. H έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων βρίσκει τους δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων (γερμανικό, γαλλικό,ιταλικό, ολλανδικό) να κινούνται με άνοδο μεγαλύτερη του 2% και ακολουθούν τα υπόλοιπα χρηματιστήρια με μικρότερες μεν αλλά ισχυρές ανοδικές κινήσεις

Να σημειωθεί ότι μετά τη FED, αναμένεται και η Τράπεζα της Αγγλίας να ανακοινώσει αυξήσεις επιτοκίων.

Στις 914 μονάδες με άνοδο 1,5% ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει τις διεθνείς αγορές και να έχει σήμερα μία δυνατή συνεδρίαση τόσο σε άνοδο Γενικού Δείκτη όσο και σε όγκους συναλλαγών. Η χθεσινή συνεδρίαση έδειξε μία συσσώρευση πέριξ των 900 μονάδων και εάν δεχθούμε ότι το διεθνές κλίμα δεν ήταν καλό, μπορεί να θεωρηθεί μία κίνηση που αφήνει ανοικτούς διαδρόμους για άνοδο προς τις 910 ή και προς υψηλότερα επίπεδα. Mε την έναρξη έφτασε στις 914 μονάδες.

Οι κινητήριες δυνάμεις στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι κυρίως τα αποτελέσματα χρήσης 2021 και τα πρώτα αποτελέσματα α' τριμήνου 2022, οι αναπτυξιακές προοπτικές σε κλάδους τεχνολογίας λόγω των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι ελπίδες για μία ανάπτυξη αρκετά υψηλή παρά τις οικονομικές πιέσεις που υπάρχουν.

Για την σημερινή συνεδρίαση αναμένονται ανοδικές αντιδράσεις από τις τραπεζικές μετοχές, και από εκεί και πέρα αναμένεται αντίδραση από τα μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, ο Μυτιληναίος που ανακοίνωσε θεαματική άνοδο μεγεθών στο α' τρίμηνο 2022, η ΔΕΗ που βρίσκεται σε χαμηλό έτους και αναμένεται (από εγχώριους παράγοντες) να αντιδράσει και λόγω της αναβάθμισής της από την S&P , ενώ σταθερά υψηλά σε συναλλαγές βρίσκονται οι μετοχές των διυλιστηρίων (τα ΕΛΠΕ μοιράζουν αυτές τις ημέρες και μέρισμα) , η Jumbo που βρίσκεται κοντά στα υψηλά 6μηνου , οι μετοχές real estate (Prodea, Premia, Lamda Development), η Ελλάκτωρ διαθέτει εδώ και ημέρες ανοδικό momentum όπως και η Τερνα Ενεργειακή ενώ και οι μετοχές υποδομών (αρκετές εξ' αυτών) φαίνεται ότι θα ανακάμψουν. Το ενδιαφέρον επίσης εστιάζεται στις διεθνείς μετοχές όπως ο Titan Int, η Coca Cola HBC και η Viohalco οι οποίες ευνοούνται στη συγκεκριμένη συγκυρία από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις ξένες αγορές σήμερα. Τέλος δεν θα πρεπει να αγνοηθούν οι μετοχές τεχνολογίας (Intralot, Epsilon Net, Entersoft, Real Consulting) που για διαφορετικούς λόγους η καθε μία κινούνται ανοδικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ