Νέα
  • ΓΔ: 831.46 -0.41%
  • Τζίρος: 14,88 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: «Αναγνωριστική» άνοδος με χαμηλές συναλλαγές

Πηγή: Eurokinissi

Οι ευρωπαϊκές αγορές συνέχισαν την ανοδική κίνηση που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Παρασκευή (οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές) και το ελληνικό χρηματιστήριο μετά την σταθεροποίηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 820 μονάδες κατάφερε σήμερα με χαμηλή αξία συναλλαγών να κινηθεί πάνω από τις 830 μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε επενδυτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η αξία συναλλαγών ήταν υποτονική, ένδειξη αναμονής για τις εξελίξεις. Ισως και το γεγονός της αμερικανικής αργίας να επηρέασε τους όγκους συναλλαγών σήμερα.

Ηπια άνοδος, λοιπόν, για το Γενικό Δείκτη που έκλεισε στις 831,81 μονάδες με άνοδο 0,78% και αξία συναλλαγών στα 40,3 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 62 έκλεισαν ανοδικά και οι 43 πτωτικά, επιβεβαιώνοντας το υποτυπώδες αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ανοδος από ΔΕΗ και ΟΤΕ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,73% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 1,75%. Ειδικά στην υψηλή κεφαλαιοποίησης ιδιαίτερα έντονη κινητικότητα είχαν οι μετοχές της ΔΕΗ (ανακάμπτει έντονα μετά την διόρθωση) και η μετοχή του ΟΤΕ.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι Τεχνολογίας (3,74%), Εμπορίου (2,77%), Τηλεπικοινωνιών (1,63%). Οι τράπεζες ως κλάδος είχαν ήπια άνοδο 0,43%, αν και οι επιμέρους μετοχές διαφοροποιήθηκαν. Πτωτικά κινήθηκαν οι πετρελαϊκές-αερίου (-1,97%) λόγω πτώση της Motor Oil και τα τρόφιμα-ποτά με οριακή υποχώρηση.

Oι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΔΕΗ, ΟΤΕ, Motor Oil, Alpha Bank, Μυτιληναίος.

Γενικότερα το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάστηκε σε μεμονωμένες μετοχικές επιλογές και οι χαμηλές συναλλαγές δεν επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων και την διαμόρφωση βραχυπρόθεσμων τάσεων. Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κατοχυρώνει υψηλότερα επίπεδα που τα προσπέρασε στην «ελεύθερη πτώση» του προ εβδομάδων.

Οι επόμενες συνεδριάσεις θα δείξουν εάν και κατά πόσο μπορεί ο Γενικός Δείκτης να βρεθεί πάλι προς τις 850 μονάδες ή θα έχουμε συσσώρευση μεταξύ 830-840 μονάδων.

Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν προεξοφλήσει και τις αρνητικές και τις θετικές ειδήσεις και περιμένουν να δουν πού θα υπάρξει μία θετική εξέλιξη. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ