Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Οριακή υποχώρηση προς τις 861 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Οι χρηματιστηριακές αγορές πραγματοποιούν ένα bear market rally που ουδείς γνωρίζει πόσο θα κρατήσει. Μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία ανάμεσα στους επενδυτές αλλά τα πραγματικά προβλήματα είναι εδώ και άμεσα. Εκτός από τους φόβους για είσοδο σε ύφεση στις ΗΠΑ και την Ε.Ε , οι γεωπολιτικές ανησυχίες αυξάνονται. Εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπάρχει και η αυξανόμενη ένταση Κίνας-Ταιβάν-ΗΠΑ που διατηρεί αυξημένη επιφυλακή στα χρηματιστήρια. Έτσι οι ανοδικές συνεδριάσεις εναλλάσσονται με πτωτικές αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε βίαιες διορθώσεις. Εάν θέλουμε να κρατήσουμε κάτι ενθαρρυντικό είναι ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης σε Γαλλία και Ισπανία στο β’ τρίμηνο ήταν μικρότερη απ’ όσο αναμενόταν.

Στα μεγαλύτερα ευρωπαικά χρηματιστήρια οι συνεδριάσεις σήμερα ξεκίνησαν διορθωτικά. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί περίπου 1% προς τις 13.350 μονάδες, ο γαλλικός CAC (-0,6%) προς τις 6.400 μονάδες και ο ιταλικός MIB (-0,85%) στις 22.210 μονάδες . Ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κινείται πτωτικά (-0,8%) προς τις 3.675 μονάδες.

Οριακή υποχώρηση προς τις 861 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει πραγματοποιήσει μία ανοδική κίνηση κατά τον τελευταίο μήνα φτάνοντας προς τις 863 μονάδες. Η άνοδος πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή των τραπεζικών μετοχών που ούσες υπερπουλημένες (οι αποτιμήσεις τους είχαν υποχωρήσει στα επίπεδα των τελευταίων αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων τους) κατάφεραν να επιστρέψουν σε υψηλότερα επίπεδα. Το τραπεζικό ράλι συμπαρέσυρε και τα υπολοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips προς υψηλότερα επίπεδα και έτσι να επιστρέψει ο Γεν. Δείκτης προς τις 870 μονάδες και με βάσιμες προοπτικές να αγγίζει τις 880-890 μονάδες μέσα στον Αύγουστο. Ωστόσο, όπως διατείνονται οι αναλυτές, η πορεία (εάν προκύψει) δεν θα είναι ανέφελη. Θα υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις όπως δείχνει ότι ξεκινά ο Γεν. Δείκτης σήμερα. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης , ο Γενικός Δείκτης κινείται πτωτικά προς τις 861 μονάδες με μικρή διόρθωση (-0,3%).

H περαιτέρω πορεία (επιδείνωση ή σταθεροποίηση) θα εξαρτηθεί από την τάση στις ευρωπαϊκές αγορές.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ