Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 859 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με οριακή υποχώρηση

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Ο αμερικανικός πληθωρισμός και τα εταιρικά αποτελέσματα θα είναι αυτός που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει την σημερινή ημέρα χρηματιστηριακά σε όλες τις αγορές ανά τον κόσμο. Τα χρηματιστήρια έχουν εισέλθει σε μία περίοδο παρατεταμένης μεταβλητότητας με αποτέλεσμα τις ανοδικές συνεδριάσεις να τις διαδέχονται πτωτικές. Μετά την σημαντική ανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά (και αμερικανικά) χρηματιστήρια, η συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών ξεκίνησε πτωτικά. Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στα εταιρικά αποτελέσματα που δίνουν αφ’ ενός την εικόνα των επιχειρήσεων μετά το σοκ του β’ τριμήνου και αφ’ ετέρου τις προοπτικές για το β’ εξάμηνο.

Η έναρξη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι ήπια διορθωτική με τον DAX να υποχωρεί μόλις 0,12% ενώ οριακες υποχωρήσεις καταγράφουν και τα υπόλοιπα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης (-0,04% ο γαλλικός CAC, o Εurostoxx 50 υποχωρεί 0,11% αλλά και (εκτός Ευρωζώνης) το βρετανικό χρηματιστήριο καταγράφει ήπια υποχώρηση. Γενικότερα , η αυξημένη βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα δείχνει ότι οι ευρωπαικές αγορές αναζητούν τάση.

Ξεκίνησε στις 859 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με οριακή υποχώρηση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο χθες είχαμε μία πολύ καλή συνεδρίαση από πλευράς δεικτών και αποτιμήσεων αλλά με πολύ χαμηλές συναλλαγές. Ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε πάνω από τα επίπεδα των 860 μονάδων. Οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης λειτουργούν υπό την μορφή διελκυστίνδας με τις μετοχές που ανεβαίνουν να βρίσκονται σε αντίθεση με μετοχές που υποχωρούν. Έτσι οι μεταβολές των δεικτών είναι μικρές μεν αλλά δεν λένε την αλήθεια συνήθως για συγκεκριμένες μετοχές και τάσεις.

Για την σημερινή συνεδρίαση , το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αντίδραση των τραπεζικών μετοχών μετά τη χθεσινή άνοδο τους , την πορεία των βιομηχανικών μετοχών , οι ενεργειακές που πάντοτε βρίσκονται στο επίκεντρο, με πρώτη την ΔΕΗ, αλλά και τις μετοχές Μυτιληναίου και Τερνα Ενεργειακή, τα διυλιστήρια (Motor Oil και ΕΛΠΕ) , τις μετοχές real estate με την Lamda Development, τις υποδομές (ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ) και τις μετοχές τουρισμού-μεταφορών (Aegean , Autohellas).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα