Νέα
  • ΓΔ: 909.78 -0.86%
  • Τζίρος: 25,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Επιστροφή του Γενικού Δείκτη στις 800 μονάδες - Ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ανοδική αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές καταγράφονται κατά τα πρώτα λεπτά των σημερινών συνεδριάσεων. Το γνώριμο σκηνικό της παρατεταμένης πτώσης που αντιστρέφεται μετά τις υπερβολικές πωλήσεις είναι εμφανές. Η σημαντική διόρθωση πάνω από 20% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δημιουργεί αγοραστικό ενδιαφέρον για υπερπουλημένες μετοχές κυρίως υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 1,31%, ο γαλλικός CAC έχει άνοδο 1,22%, ο πανευρωπαικός Eurostoxx έχει άνοδο 1,33% και ο ιταλικός MIB έχει δεύτερη ημέρα ανόδου με 1,04% κατά την έναρξή του. H σημερινή ανάκαμψη έρχεται κόντρα στις εκτιμήσεις και τις προτάσεις μεγάλων οίκων, όπως η Goldman Sachs και η Blackrock, για μείωση θέσεων σε μετοχές.

Χρηματιστήριο: Επιστροφή του Γενικού Δείκτη στις 800 μονάδες

Η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών έχει δώσει σήμα για την εμφάνιση αγοραστών και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης έχει ξεκινήσει στις 800 μονάδες (άνοδος 0,93%), με έντονα ανοδικό ισοζύγιο 33 μετοχές ανοδικές και 4 πτωτικές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE large cap ) είχε άνοδο 1,23%. Σημαντική ανάκαμψη εμφανίζουν οι τραπεζικές μετοχές (1,94%), οι Βιομηχανικές (1,72%), τα Ταξίδια-Αναψυχή (1,71%).

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει διορθώσει πολύ λιγότερο απ’ ότι οι ευρωπαϊκές αγορές και αυτό προέρχεται κυρίως από την εμφάνιση εξαιρετικά καλών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου 2022 για τις εισηγμένες, καθώς και από το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία δείχνει δημοσιονομικές αντοχές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ