Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδος προς τις 1.030 μονάδες με «στήριγμα» τις τράπεζες

Πηγή: Eurokinissi

Ακόμη πλησιέστερα στα υψηλά 8ετίας (1.035 μονάδες) βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών, διαφοροποιούμενος από τις πλαγιοκαθοδικές κινήσεις των ξένων χρηματιστηρίων.

Το ανοδικό κύμα στις τραπεζικές μετοχές σε συνδυασμό με την αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, συντηρούν την άνοδο.

Ο Γενικός Δείκτης στο τέλος της συνεδρίασης, διαμορφώθηκε στις 1027,25 μονάδες με άνοδο 0,43%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 105,55 εκατ. ευρώ με αρκετά πακέτα μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης να αλλάζουν χέρια προς το τέλος της συνεδρίασης.

Το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων ήταν αρνητικό με πωλήσεις σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,81%. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά -0,36%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (4,29%), Υγείας (3,66%), Τράπεζες (2,4%), Τροφίμων-Ποτών (1,07%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (-1,17%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-0,99%), Εμπορίου (-0,97%), Κατασκευών (-0,59%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, ο ΟΤΕ, η Eurobank, ο Μυτιληναίος και η Motor Oil

«Φρένο» λόγω Fed

Οι φόβοι για επιθετική αύξηση επιτοκίων από την Fed «φρέναραν» τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Αμερική και περιόρισαν την άνοδο στην Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,65%, ο S&P 500 κατά 0,25% και ο Nasdaq κατά 0,13%. Στην Ευρώπη, ο DAX (λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος) αυξάνονταν κατά 0,33%, ο CAC ήταν σταθεροποιητικός, ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,26%, ο ιταλικός MIB αυξάνονταν κατά 0,47%.

Οι αγορές μετά τον ανοδικό Ιανουάριο (January Effect) αναζητούν τις τάσεις που θα προκύψουν από τις νέες αυξήσεις επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών.

Στην περίπτωση που οι αυξήσεις επιτοκίων (από Fed και ΕΚΤ) παραμείνουν μεγάλες, τότε θα εισέλθουν οι αγορές σε νέα περίοδο διόρθωσης. Επίσης, καθοριστικά είναι και τα εταιρικά αποτελέσματα (χρήσης 2022) που διαμορφώνουν τις βραχυπρόθεσμες τάσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ