Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πορεία προς τις 1.050 μονάδες με αντίδραση στα περισσότερα blue chips

Πηγή: Eurokinissi

Η απομάκρυνση των φόβων για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα οδήγησε σε σημαντική άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών σε Αμερική και Ευρώπη.

Ο δείκτης Dow Jones στις ΗΠΑ κινείται (μία ώρα μετά την έναρξη) με 0,29%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,53%, ο δείκτης Nasdaq έχει άνοδο 0,68%.

Στις ευρωπαϊκές αγορές και λίγο μετά τις 17.10 ώρα Ελλάδος, ο γερμανικός DAX επανέρχεται ανοδικά με 1,05%, ο γαλλικός CAC έχει άνοδο 0,94%, ο ιταλικός MIB αυξάνεται κατά 0,88% και ο Eurostoxx 50 κατά 1,08%.

ΧΑ: Υπέρβαση των 1.040 και πορεία προς τις 1.050

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης από την έναρξη της συνεδρίασης έδειξε ανοδική κατεύθυνση προς τις 1.040 μονάδες, ακολουθώντας αφενός τις τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών και αφετέρου ποντάροντας στο ενδεχόμενο που ανέφερε η Goldman Sachs για επενδυτική βαθμίδα στην αξιολόγηση της 21ης Απριλίου. Ενα ενδεχόμενο που μάλλον μοιάζει αυτή τη στιγμή κάπως απόμακρο αλλά είναι ελπιδοφόρο.

Η άνοδος επιταχύνθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης και ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στα υψηλά ημέρας.

H ημέρα των blue chips

Η σημερινή άνοδος βασίστηκε κυρίως στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και στους κλαδικούς leaders.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1045,84 μονάδες με άνοδο 1,47%. Η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 67,5 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 82 έκλεισαν ανοδικά και οι 28 πτωτικά.

Ο Δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 1,48%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) είχε άνοδο 0,62%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Πετρελαιοειδών (διυλιστήρια) με 6,04% λόγω της εκτίναξης της μετοχής της Motor Oil, οι πρώτες ύλες (3,92%) λόγω Μυτιληναίου, οι βιομηχανικές (1,86%), οι τράπεζες (1,39%) και ο κλάδος τεχνολογίας (1,23%).

Οριακή υποχώρηση είχε ο κλάδος των Χρηματοοικονομικών.

To ελληνικό χρηματιστήριο κινείται ανάμεσα στις θετικές προβλέψεις των ξένων οίκων και τους φόβους για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου.

Προς το παρόν, επικρατεί η πριμοδότηση των θετικών σεναρίων. Από την επόμενη εβδομάδα, έτσι λένε οι επαγγελματίες του κλάδου, ίσως δούμε και κάποιες ανησυχίες για τις εκλογικές εξελίξεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ