Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανόδου συνέχεια στο ελληνικό χρηματιστήριο - Τα μη χρηματοοικονομικά blue chips έφεραν τον Γεν. Δείκτη στις 1236,2 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

Συνέχιση του ανοδικού ράλι στην Ελλάδα και ήπια διόρθωση στις περισσότερες ευρωπαικές αγορές ήταν η εικόνα των σημερινών χρηματιστηριακών συνεδριάσεωνΣτην Ευρώπη επικρατούν ήπιες διορθωτικές κινήσεις. Οι αιφνιδιαστικές εκλογές στην Ισπανία προσθέτουν πολιτικό ρίσκο στην ατζέντα των μεγάλων ευρωπαικών χρηματιστηρίων. Ο DAX αν και ξεκίνησε ανοδικά πάνω από τις 16.000 μονάδες, στις 17.00 ώρα ρΕλλάδος υποχωρούσε κατά (-0,33%), ο γαλλικός CAC μειώθηκε κατά (-0,31%), ο ιταλικός MIB (-0,6%) και ο Eurostoxx 50 (-0,48%). Οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές λόγω Memorial Day.

Ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίστηκε το ράλι. Προσεγγίζει πλέον τις 1240 μονάδες με τα μη χρηματοικονομικά blue chips σε ανοδική πορεία.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε την σημερινή συνεδρίαση ήπια ανοδικά προς τις 1.230 μονάδες και αφού υποχώρησε λίγο ενδοσυνεδριακά επέστρεψε σε άνοδο. Εμφανίστηκαν σημαντικές εντολές αγοράς σε μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως ΟΤΕ και άλλα δεικτοβαρή blue chips (ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-Motor Oil-Μυτιληναίο- Aegean) οι οποίες έφεραν προς το τέλος της συνεδρίασης τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 1.240 μονάδες (υψηλό ημέρας). Το χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν και η στροφή κεφαλαίων προς μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Τελικά, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1236,2 μονάδες με άνοδο 1,25% αφού προς το τέλος της συνεδρίασης αυξήθηκαν οι εντολές πωλήσεων σε τραπεζικές μετοχές. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 97,5 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 94 έκλεισαν ανοδικά και οι 24 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,92% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 2,36%. Από τις μεταβολες αυτές φαίνεται ότι υπήρξαν κεφάλαια που τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Πετρελαικών (4,87%) λόγω Motor Oil, Xρηματοοικονομικών (4,03%) λόγω ΕΧΑΕ, Εμπορίου (3,91%) λόγω Φουρλή, Tηλεπικοινωνιών (2,08%) λόγω ΟΤΕ, Τεχνολογίας (2,04%), Κατασκευές (1,99%), Ταξίδια-Αναψυχή (1,87%). Οι κλάδοι με την μεγαλύτερη υποχώρηση ήταν Τρόφιμα-Ποτά (-0,63%) λόγω Coca Cola HBC και Τράπεζες (-0,56%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν Alpha , ΟΤΕ, OΠΑΠ, Tράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ