Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θετική η εικόνα στις ξένες αγορές μετά τις εξελίξεις για το χρέος των ΗΠΑ

Πηγή: Eurokinissi

Τα επίπεδα των 1.200 μονάδων αποτελούν μία κρίσιμη στήριξη για το ελληνικό χρηματιστήριο στη σημερινή συνεδρίαση. Η αγορά διολίσθησε κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις από τις 1.237 μονάδες προς τις 1.209 μονάδες και θα ξεκινήσει την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με στόχο στο θετικό σενάριο να επιστρέψει προς τις 1.200 μονάδες και στο αρνητικό να κρατήσει τις 1.200 μονάδες.

Τα θετικά και τα αρνητικά για τη βραχυπρόθεσμη συγκυρία στο ελληνικό χρηματιστήριο

Οι εξελίξεις με το χρέος στην Αμερική, ουσιαστικά έδωσαν ανάσα στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές που κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα. Αυτό είναι θετικό στοιχείο για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά προκειμένου να κατευθυνθεί προς υψηλότερα επίπεδα.

Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα της ελληνικής αγοράς είναι ότι υπάρχει μπροστά (25 Ιουνίου) μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που μπορεί να διαφοροποιήσει τον μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα της οικονομίας και του χρηματιστηρίου. Αυτό διαμορφώνει μία χρηματιστηριακή νευρικότητα.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Πέρασε και από τη Γερουσία η συμφωνία για το χρέος

Κρίσιμα κλειδιά για την σημερινή συνεδρίαση, θα είναι βεβαίως οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες αφ’ ενός έχουν καταγράψει ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστηριακά ράλι διεθνώς τον Μάιο (20%) και εξ’ αυτού είναι επιρρεπείς σε βραχυπρόθεσμες διορθώσεις.

Στα υπόλοιπα blue chips, ξεχωρίζουν οι μετοχές των Μυτιληναίου (με πολλές ειδήσεις χθες και προχθές), του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, της JUMBO, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, των πετρελαϊκών Motor Oil και ΕΛΠΕ, της Coca Cola HBC, της Aegean και της Autohellas καθώς και των κατασκευαστικών, μετοχών τεχνολογίας και real estate.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ