Νέα
  • ΓΔ: 1200.04 -0.02%
  • Τζίρος: 107,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Υπέρβαση και των 1.250 μονάδων με πολύ υψηλό τζίρο

Πηγή: Eurokinissi

Η ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη και των δεικτοβαρών μετοχών συνεχίστηκε χθες για δεύτερη συνεδρίαση και ο ΓΔ έφτασε τις 1.250 μονάδες με άνοδο 0,47%. Πολύ υψηλή και πάλι η αξία συναλλαγών, έφτασε στα 181 εκατ. ευρώ, δείγμα ότι υπάρχουν προσδοκίες για το ελληνικό χρηματιστήριο τόσο για την αξιολόγηση της FITCH όσο και μετεκλογικά για την επενδυτική βαθμίδα.

Αυτά βέβαια είναι τα θετικά σενάρια που τιμολογεί η αγορά. Υπάρχουν και τα αρνητικά ενδεχόμενα όπως είναι μία νέα διεθνής κρίση, η μη αξιολόγηση από τους ξένους οίκους και η 3η εκλογική αναμέτρηση τον Αύγουστο όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Προς το παρόν όμως, κυριαρχούν τα θετικά σενάρια και σε συνδυασμό με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς στο α' τρίμηνο (2,1% αύξηση του ΑΕΠ) που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα το ελληνικό χρηματιστήριο στην πλειονότητα των μετοχών τους.

Από την έναρξη της συνεδρίασης, ο ΓΔ προσέγγισε τις 1.250 μονάδες και μετά το μέσο της συνεδρίασης ξεπέρασε της 1.250 μονάδες όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος, με μεταβλητότητα ανάμεσα στα blue chips. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 1.250,61 μονάδες με άνοδο 0,47%.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 181 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 65 έκλεισαν ανοδικά και οι 50 πτωτικά.

Εισροές πλέον και στην μεσαία κεφαλαιοποίηση

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,57% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 1,17 %, δείγμα ότι διαχέεται ρευστότητα και στις μικρότερες κεφαλαιοποίησης.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Χρηματοοικονομικών (2,55%) λόγω ΕΧΑΕ, τραπεζών (2,01%), Εμπορίου (1,62%) και πρώτων Υλών (1,41%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Πρσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-1,2%), Πετρελαίου-Αερίου (-1,1%), Τροφίμων-Ποτών (-0,56%), Τεχνολογίας (-0,46%).

Ξένες αγορές: Με τα μάτια στις Κεντρικές Τράπεζες

Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν ήπια ανοδικά προσβλέποντας στις αποφάσεις και τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζα (FED) σχετικά με τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Λίγα λεπτά μετά τις 17.00 ο Dow Jones αυξάνονταν κατά 0,09% , δηλαδή οριακά, ο S&P 500 κατά 0,1% και ο Nasdaq κατά 0,16%.

Στην Ευρώπη, οι μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονταν σε κατάσταση ισορροπίας με οριακές θετικές και αρνητικές μεταβολές. Ο DAX υποχωρούσε οριακά, ο CAC είχε μικρή άνοδο , ο ιταλικός MIB μικρή υποχώρηση και ο Εurostoxx 50 οριακή (0,08%) άνοδο. Ουσιαστικά οι επενδυτές στρέφονται κυρίως σε επιλογές μετοχών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ