Νέα
  • ΓΔ: 1424.77 +1.20%
  • Τζίρος: 175,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Ρεκόρ 15 ετίας στο ΕΧΑΕ, η έκπληξη της ALPHA BANK και οι εκπλήξεις στην ΑΜΚ της ΙΝΤΡΑΛΟΤ

Καθόλου καλή εικόνα που παραπέμπει σε ανησυχίες για την ανάπτυξη πλέον , δείχνουν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Η πτώση τους χθες το βράδυ (ώρα Ελλαδας) ήταν μεγαλύτερη του 1% και πλέον οι δείκτες και οι μετοχές έχασαν και πάλι τα κέρδη του τελευταίου 4μηνου.  Η μεγάλη πτώση των αμερικανικών δεικτών μεταδόθηκε και στις ευρωπαικές αγορές που έχουν απομακρυνθεί (και πάλι) κατά 10% από τα ιστορικά υψηλά τους (οι μεγαλύτερες αγορές).

Ελληνικό χρηματιστήριο: Έρμαιο στις διαθέσεις των ξένων επενδυτών

Οι ξένοι επενδυτές (ναι αυτοί που υμνούσαν το ελληνικό χρηματιστήριο) είναι εδώ και μήνες πωλητές. Οι λόγοι γνωστοί και τους έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Η κρίση τους οδηγεί σε έξοδο από τις περιφερειακές αγορές και στρέφονται είτε σε άλλες επιλογές (ρευστότητας) είτε σε δικές τους μετοχές (επαναπατρισμός κεφαλαίων).  Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ κ. Κοντόπουλου, οι ξένοι στο ελληνικό χρηματιστήριο έχουν υποχωρήσει από το 65% που είχαν στις αρχές του καλοκαιριού στο 59% στο τέλος Σεπτεμβρίου. Οι ξένοι επενδυτές παραμένουν πολύ ενεργοί συναλλακτικά (>50% η συμμετοχή τους) αλλά από το Μάρτιο είναι πωλητές με συνολικές εκροές 323 εκατ.

ΕΧΑΕ: Αντλήθηκαν 1,265 δισ. Ευρώ μέσω ΑΜΚ

Ως μία καλή περίοδο χαρακτήρισε το 9μηνο του 2023 ο κ. Κοντόπουλος αναφέροντας τα στατιστικά στοιχεία για την κίνηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τα πιο σημαντικά είναι ότι αυξήθηκαν οι ενεργοί χρήστες  φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο των 15ετών, αντλήθηκαν 1,26 δισ. Ευρώ στο 9μηνο και στο ίδιο διάστημα διανεμήθηκαν ως μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίων περίπου 2,8 δισ ευρώ που διαμορφώνουν μερισματική απόδοση 3,4%.

Αlpha Bank: Ευχάριστη έκπληξη η αντίδραση της μετοχής

Σε μία συνεδρίαση που οι τραπεζικές μετοχές (ξανα)πιέστηκαν από ξένους πωλητές, η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με μικρή άνοδο. Τον βασικό λόγο τον είχαμε αναφέρει σε πρόσφατη στήλη. Ήταν η τραπεζική μετοχή με την μικρότερη άνοδο από την αρχή του χρόνου και μετά τις πρόσφατες διορθώσεις στον κλάδο και σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματά που παρουσιάζει διαμορφώνει ελκυστικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το success story της Optima bank, οι κερδοφορίες ρεκόρ των εισηγμένων και ο μήνας των χρηματιστηριακών κρίσεων που φεύγει

Aegean: Αυξάνει ακόμη περισσότερο τις χειμερινές της πτήσεις

Η Aegean οδεύει προς το μεγαλύτερο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων στην ιστορία της, το οποίο περιλαμβάνει 118 προορισμούς και 157 δρομολόγια σε 44 χώρες.

Είναι αυξημένο κατά 15% σε σχέση με το περσινό χειμερινό πρόγραμμα, προσφέροντας το ένα τρίτο του συνόλου των προσφερόμενων θέσεων της χρονιάς ενώ παράλληλα φέρνει τους επιβάτες πιο κοντά σε 18 καινούργιους προορισμούς. Ένας εξ αυτών είναι το δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, το οποίο θα ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται 6 φορές την εβδομάδα (καθημερινά εκτός Πέμπτης).

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι υψηλές «πτήσεις» της AEGEAN, η F-1 της ΑΛΟΥΜΥΛ και ο «βράχος» ΟΤΕ

ΑΛΟΥΜΥΛ: Τιτλοποιεί και πουλά δάνειά της στην Παγκρήτια Τράπεζα  στοχεύοντας σε κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ΑΛΟΥΜΥΛ προχώρησε σε αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων. Η κίνηση αυτή, ήταν ένα απαραίτητο βήμα για τη θωράκιση και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Η ΑΛΟΥΜΥΛ, φυσικά, συνέχισε να εξυπηρετεί με απόλυτη συνέπεια το σύνολο των δανείων της και έκτοτε καταγράφει δυναμική ανάπτυξη, πραγματοποιώντας μεγάλες επενδύσεις από ίδιους πόρους. Ωστόσο, η εκχώρηση, στη συνέχεια, από τις τράπεζες μέρος των ομολογιών σε διαχειριστές δανείων (servicers) δημιούργησε μια ιδιαίτερη πρόκληση για την ΑΛΟΥΜΥΛ.

Προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαντικές χρηματοδοτικές πήγες, όπως ευρωπαϊκά προγράμματα, το Ταμείο Ανάκαμψης ή ακόμη και τραπεζικό δανεισμό, έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει την συγκατάθεση όλων των διαχειριστών των δανείων (servicers). Μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτούσε συντονισμό και συμφωνία από πολλά μέρη.

Πλέον, το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί με επιτυχία. Ένα σημαντικό μέρος των εν λόγω δανείων και συγκεκριμένα, οι ομολογίες που διαχειριζόταν η doValue, πωλήθηκαν στην Παγκρήτια Τράπεζα, με την οποία η ΑΛΟΥΜΥΛ εγκαινιάζει μια εγκάρδια και αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Προχωρά σε ΑΜΚ 69,827 εκατ. Ευρώ 

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, κατά ποσό έως εξήντα εννέα εκατομμύρια οκτακόσιες είκοσι επτά χιλιάδες πεντακόσια ογδόντα έξι Ευρώ και τριάντα λεπτά (69.827.586,30) με την έκδοση έως 232.758.621 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ εκάστης, με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρίας ανακοίνωσε χθες η Ιντραλότ.

• Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 0,626812359123923 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της Εταιρίας.

• Τον ορισμό της τιμής διάθεσης των Νέων Μετοχών σε πενήντα οκτώ λεπτά του Ευρώ (€0,58) ανά Νέα Μετοχή (η «Τιμή Διάθεσης»).

ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΙΙ: Ο Σωκράτης Κόκκαλης θέλει να αυξήσει την θέση του

Η βασική μέτοχος της Ιντραλότ “ALPHACHOICE SERVICES LIMITED”, κάτοχος του 32,42% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, εκδήλωσε την πρόθεσή της να πωλήσει, μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όλα τα δικαιώματα προτίμησης που της αναλογούν με προσυμφωνημένες εξωχρηματιστηριακές (OTC) συναλλαγές, ως ακολούθως:

(α) 5.501.289 δικαιώματα προτίμησης στην “Cleardrop Holdings Limited”, η οποία είναι εταιρεία εμμέσως ελεγχόμενη κατά ποσοστό 100% από τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη,

(β) 68.766.112 δικαιώματα προτίμησης στην εταιρεία “ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, και

(γ) 46.133.686 δικαιώματα προτίμησης στην εταιρεία “GREEN HYDEPARK INVESTMENT LIMITED”, που ανήκει καθ’ ολοκληρίαν στον κ. Γεώργιο Μουνδρέα

ΕΚΤΕΡ: Εκτίναξη μεγεθών (τζίρου και μεικτών κερδών)

Σε σημαντική παρουσία στον κατασκευαστικό κλάδο εξελίσσεται η ΕΚΤΕΡ , όπως σας έχουμε επισημάνει πολλάκις. Το Α’ εξάμηνο του 2023 ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ανήλθε σε 35.920.791,87 από €6.885.086,09 κατά το Α’ εξάμηνο του 2022.

Τα μεγέθη δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα δεδομένου ότι πλέον ενσωματώνονται αναλογικά και τα οικονομικά μεγέθη από τα Κοινοπρακτικά σχήματα στα οποία μετέχει η ΕΚΤΕΡ Α.Ε.

Ο κύκλος εργασιών από την αμιγή δραστηριότητα της ΕΚΤΕΡ Α.Ε., κατά την 30/06/2023, ανήλθε σε  28.535.426,20. Η αλματώδης αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην εξέλιξη ή/και ολοκλήρωση κατασκευαστικών συμβολαίων των οποίων οι προθεσμίες αποπεράτωσης είναι σε χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους.

Πέραν των κατασκευαστικών συμβολαίων που υπεγράφησαν την προηγούμενη χρήση, η Εταιρεία, όπως εμφανίζεται στο ανεκτέλεστο εργασιών της, κατά το τρέχον εξάμηνο ανέλαβε νέα κατασκευαστικά συμβόλαια σημαντικού προϋπολογισμού, τα οποία επηρεάζουν θετικά τον κύκλο εργασιών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

Από τις λίγες μετοχές που έκλεισαν με θετική μεταβολή χθες ήταν τα Πλαστικά Θράκης. Οι βασικοί λόγοι ήταν οι αγορές ιδίων που αποφάσισε (και προχωρά) η εταιρεία και ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα αποτελέσματα του ομίλου δείχνουν ότι ομαλοποιούνται καθώς πλέον θα συγκρίνονται με περιόδους που είχε επαναλαμβανόμενα κέρδη από core business και όχι έκτακτα κέρδη λόγω covid (μάσκες κλπ). 

OPTIMA BANK: Κτυπά το καμπανάκι του χρηματιστηρίου σήμερα

Ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Optima Bank στο χρηματιστήριο σήμερα το πρωί. Από εμάς ευχόμαστε καλή επιτυχία και πολλά χρηματιστηριακά κέρδη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ