Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το discount της ALPHA BANK, η αποκλιμάκωση των ομολόγων και η είσοδος της Τrade Εstates στο Χ.Α

Ελληνικό χρηματιστήριο:  Ήταν ανοδικές οι ξένες αγορές ήρθε και η Alpha Bank και φτάσαμε στις 1.200 μονάδες

Από προχθές σας λέγαμε ότι απαιτείται να είναι θετικές οι ξένες αγορές για να δούμε ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο.  Χθες και οι ξένες αγορές ήταν θετικές και μπήκε στον αγώνα ο «βασικός παίκτης» που ήταν η Alpha Bank και έτσι με άνοδο 12% περίπου η μετοχή της Alpha Bank αλλάζοντας το κλίμα του ‘παιχνιδιού’.  «Πήρε το παιχνίδι επάνω της» (για να συνεχίσουμε την ποδοσφαιρική ορολογία) η μετοχή της Alpha Bank. O στόχος για σήμερα είναι και πάλι η υπέρβαση των 1.200 μονάδων.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η αντίσταση του Χ.Α, οι δωρεάν μετοχές της Πειραιώς και το double price της AEGEAN

Ελληνικά ομόλογα :  Αρχίζει να αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις μετά την S&P

Πρώτο δείγμα , έστω και με καθυστέρηση μίας μέρας , για την επίδραση της επενδυτικής βαθμίδας από την S&P πήραμε χθες στα ελληνικά ομόλογα. Οι αποδόσεις του 10ετούς υποχώρησε στο 4,18%  από 4,34% που ήταν την Παρασκευή.  Όσοι πήραν θέσεις φαίνεται ότι κερδισαν αρκετά χθες.

Αμερικανικοί δείκτες : Επέστρεψαν σε βασικές στηρίξεις

Η πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων είχε δημιουργήσει υπερβολές. Έτσι η χθεσινή άνοδος και στον Dow Jones και στον S&P 500 και στον Nasdaq έφεραν τους δείκτες τους σε επίπεδα κοντά στον μέοο όρο 200 ημερών.  Ο Dow Jones πάνω από τις 33.000 μονάδες, ο S&P 500 πάνω από τις 4.200 και ο Nasdaq πέριξ των 13.000 μονάδων.

Eυρωπαικές αγορές : Ανάσαναν προσωρινά

Ο κατήφορος σταμάτησε, έστω και για προσωρινά, για τους ευρωπαικούς δείκτες. Τα μάκρο δεν είναι καλά αλλά οι αγορές βασίζονται κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα και στην επιχειρηματικότητα.  Όσο ο DAX παραμένει πάνω από τις 14.000 μονάδες (τώρα είναι στις 14.800) να μην ανησυχείτε λένε οι ειδικοί…

Alpha Bank :  Κλείνει το discount από την αναμενόμενη τιμή για την εξαγορά του 9 %

Όπως έχει διαρρεύσει στον τύπο , η τιμή που θα γίνει η συναλλαγή με την Unicredit έχει ένα premium 9-15%  έναντι της τιμής της Παρασκευής.  Με την σημερινή άνοδο 12% περίπου , η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε την διαφορά αυτή και πλέον περιμένουμε να δούμε που θα σταθεροποιηθεί.  Οι τιμές αυτές θα καθορίσουν τις τάσεις των διαχειριστών κεφαλαίων.

Εurobank :  Τιμή στόχο στα 2,6 ευρώ δίνει η JP Morgan λόγω … Ελληνικής  Τράπεζας Κύπρου

Η JP Morgan αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 2,60 ευρώ για τον Δεκέμβριο του 2024 (από 2,25 ευρώ πριν), διατηρώντας τη σύσταση overweight, τιμή που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 77%.

Ο λόγος της αύξησης της τιμής-στόχου είναι η εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο, το οποίο προσθέτει άλλο ένα στοιχείο διαφοροποίησης στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank. Η μετοχή της διαπραγματεύεται με Ρ/Ε στις 4,8 φορές για το 2025, μετά την απόκτηση της Ελληνικής Τράπεζας (από 5,2 φορές πριν) και είναι σε παρόμοια επίπεδα με τις άλλες ελληνικές τράπεζες και σε έκπτωση 30% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Τα μυστικά της ανόδου της Jumbo, ο leader Μυτιληναίος, η πρωτιά της ΤΕΡΝΑ και τα «βαρίδια» του Χ.Α

Goldman Sachs : Προτιμά Alpha ,  ETE και Πειραιως . Ουδέτερος για Eurobank

Η Goldman Sachs εξακολουθεί να συστήνει «αγορά» στις μετοχές των Τράπεζας Πειραιώς, Εθνικής Τράπεζας και Alpha Βank, ενώ παραμένει ουδέτερη για τη μετοχή της Eurobank. Οι στόχοι τιμών είναι για την Τράπεζα Πειραιώς τα 4,20 ευρώ, για την Εθνική τα 8,4 ευρώ, το 1,95 ευρώ για την Alpha και για τη Eurobank στο 1,90 ευρώ.

 Ο οίκος βλέπει σταθερή την ποιότητα του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών με μικρή συνεχιζόμενη μείωση των δεικτών NPE κατά 20 μονάδες βάσης σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο σε 5,9%, δείκτη αποδοτικότητας κεφαλαίων RοTE 15,6% και δείκτη κεφαλαίων CET1 14,5%.

Aegean :  Έντονα ανοδικά η μετοχή εν αναμονή αποτελεσμάτων.

Η μετοχή της Aegean συνέχισε χθες έντονα ανοδικά  και πλέον βάσιμα οι επενδυτές (κυρίως θεσμικοί) περιμένουν να ανακοινώσει εξαιρετικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου η εταιρεία.  Μαθαίνουμε ότι τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου μπορεί να είναι και τα υψηλότερα της 10ετίας.  Κρατάμε επιφυλάξεις.

ΦΟΥΡΛΗΣ : Ετοιμάζει να βάλει την Trade Estates στο Χρηματιστήριο. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «TRADE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» για τη δημόσια προσφορά νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του συνόλου των μετοχών της εταιρίας. Ο όμιλος «Φουρλής» έχει το 88% περίπου της Trade Estates  και μετά την εισαγωγή περιμένει αυξημένες υπεραξίες.

Αttica Bank :  Ξεκινά και η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων επί των  stock options

Από 27 Οκτωβρίου ξεκινά η περίοδος διαπραγμάτευσης των τίτλων παραστατικών δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Attica Bank. Η διαπραγμάτευση των τίτλων θα διαρκέσει από 27 Οκτωβρίου 2023 έως και 03 Νοεμβρίου

COCA COLA (Αμερικανική) :  Πολύ υψηλά κέρδη στο γ’ τρίμηνο  

 Η αμερικανική Coca Cola ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα γ’ τριμηνου και απ’ ό τι φαίνεται ήταν πολύ υψηλά. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου που αποδίδονται στους μετόχους ύψους 3,09 δισ. δολαρίων ή 71 σεντς ανά μετοχή, από 2,83 δισ. δολάρια ή 65 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο πριν. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 8%, στα 11,91 δισ. δολάρια.  Η ελληνική Coca Cola HBC, θα ανακοινώσει και αυτή πολύ θετικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου , μαθαίνουμε.  Όλες οι ετικέττες (προιόντα) έχουν αύξηση πωλήσεων.

Νορβηγικό Ταμείο «Γενεών» : Το Νορβηγικο Κρατικό Ταμείο είχε ζημιές στα ακίνητα και όχι στις μετοχές

Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο του 1,3 τρισ. ευρώ, το μεγαλύτερο στον κόσμο, ανακοίνωσε απώλειες 2,1% το τρίτο τρίμηνο, καθώς όλες οι κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν σε αξία.

Το επονομαζόμενο Κυβερνητικό Ταμείο Συντάξεων Global κατέγραψε ζημίες 374 δισ. νορβηγικών κορωνών (31,6 δισ. ευρώ) το τρίτο τρίμηνο, αναφέροντας ασθενέστερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι ζημιές εντοπίζονται στις τοποθετησεις ακινήτων και υποδομών και όχι στο 70% του ενεργητικού που είναι σε μετοχές

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ