Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η εξαγορά της ENEL, οι «θυσίες» της Λαγκάρντ και η διάψευση της ΤΕΡΝΑ

Eυρωπαϊκές αγορές: Θετικό γύρισμα στο ‘φωτο φίνις’

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Όλη τη μέρα χθες οι ευρωπαικοί δείκτες ήταν πτωτικοί και λίγα λεπτά προ της λήξεως των συνεδριάσεων, οι περισσότεροι γύρισαν θετικοί. Να υποθέσουμε βάσιμα , ότι έχουν διαρρεύσει οι προθέσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια;  Ότι γλυτώνει η Ευρωζώνη την ύφεση;  Πάντως το χθεσινό γύρισμα είναι μία καλή παρακαταθήκη για την σημερινή ημέρα.  Εκτός εάν βέβαια έχουμε γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Τα μυστικά της ανόδου της Jumbo, ο leader Μυτιληναίος, η πρωτιά της ΤΕΡΝΑ και τα «βαρίδια» του Χ.Α

Ελληνικό χρηματιστήριο: «Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό»

Ένα ‘κλίκ’ χαμηλότερα έφτασε χθες ο Γ.Δ από τις 1.200 μονάδες (1.199 μ το υψηλό ημέρας) αλλά όχι μόνο δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση αλλά διολίσθησε προς τις στηρίξεις των 1.180 μονάδων.  Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στη στήλη, η κίνηση μεταξύ 1.180-1.200 μονάδων θα είναι συχνό φαινόμενο όσο διαρκεί η διεθνής μεταβλητότητα

ΕΚΤ: Ξεχάσατε τις θυσίες κα Λαγκάρντ

Για μεταρρυθμίσεις και πολιτική μίλησε η κα Λαγκάρντ χθες από την Αθήνα, αλλά πολλοί σκέφτηκαν τις οικονομικές θυσίες και τις απώλειες εισοδημάτων στα χρόνια της κρίσης. Επίσης πολλοί σκέφτηκαν και τις αστοχίες του ΔΝΤ (πολλαπλασιαστές) που οδήγησαν σε λανθασμένες αποφάσεις. Να τα λέμε όλα Κριστίν…

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το discount της ALPHA BANK, η αποκλιμάκωση των ομολόγων και η είσοδος της Τrade Εstates στο Χ.Α

ΔΕΗ: Η εξαγορά της ENEL είναι η είδηση του έτους για τον όμιλο

Η ΔΕΗ ολοκλήρωσε την εξαγορά των Δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία. Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά του συνόλου των συμμετοχών που κατέχονται από την Enel και τις θυγατρικές αυτής στη Ρουμανία μετά από την εκπλήρωση ορισμένων  προϋποθέσεων (conditions precedent), συνήθων σε τέτοιου είδους συναλλαγές, που είχαν τεθεί στην σχετική συμφωνία πώλησης, που υπογράφηκε στις 9 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την προαναφερθείσα συμφωνία, η ΔΕΗ κατέβαλε αντίτιμο  1,240 δις ευρώ περίπου, που ισοδυναμεί με συνολική αξία επιχείρησης ύψους  1,900 εκατ. περίπου (για το 100%).

Η Εξαγορά αποτελεί ορόσημο για τη στρατηγική ανάπτυξης της Δ.Ε.Η., με την απόκτηση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (τόσο έργων σε λειτουργία όσο και έργων σε διαδικασία ωρίμανσης), και δραστηριοτήτων διανομής και εμπορίας που κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά.

Η Εξαγορά αποτελεί επίσης την πρώτη σημαντική επέκταση της ΔΕΗ στο εξωτερικό.

Τέρνα Ενεργειακή: Διαψεύδει κινήσεις αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ A.B.E.T.E. διαψεύδει κατηγορηματικά τα νέα ‘ευφάνταστα’ σενάρια που  επιχειρούν κάποιοι να διακινήσουν περί δήθεν πρόθεσης υλοποίησης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Καλώς , ας μας εξηγήσουν όμως και που οφείλεται το ράλι της μετοχής κατά το τελευταίο διάστημα.

ΟΛΠ: Διψήφια αύξηση και το «Πλοίο της Αγάπης» (κρουαζιέρες)

Μία από τις καλύτερες χρονιές της ‘κινέζικης’ περιόδου πραγματοποιεί ο ΟΛΠ. Τα μεγέθη του γ’ τριμήνου καταγράφουν διψήφια αύξηση. Έρχεται και καλό μέρισμα.

Τα έσοδα συνέχισαν την ανοδική πορεία της προηγούμενης περιόδου με όλους τους λειτουργικούς τομείς της Εταιρείας να συμβάλλουν στην αύξηση αυτή. Στην πρώτη γραμμή  αυτής της ανάπτυξης βρίσκονται οι τομείς Κρουαζιέρας, Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων και Σταθμού Αυτοκινήτων, καθώς και η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Τα βελτιωμένα αποτελέσματα και τα περιθώρια κερδοφορίας αντικατοπτρίζουν όχι μόνο τη βελτιωμένη απόδοση των εσόδων, αλλά και την αποτελεσματική πολιτική διαχείρισης κόστους που εφαρμόζει η διοίκηση της Εταιρείας, η οποία το διατηρεί σε ένα βέλτιστο επίπεδο, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης και του γενικότερου πληθωριστικού οικονομικού περιβάλλοντος.

Πρωτοπόρος αυτής της ανάπτυξης είναι ο τομέας της Kρουαζιέρας, επηρεασμένη κυρίως από την αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που χρησιμοποιούν ως αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά (homeport/άφιξη και αναχώρηση του πλοίου από το ίδιο λιμάνι) 

LAMDA DEVELOPMENT: Ολοκλήρωσε την θεμελίωση του Riviera Tower

Η LAMDA Development προχώρησε στο καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση της θεμελίωσης του Riviera Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην χώρα μας, ύψους 200 μέτρων και 50 ορόφων.  H θεμελίωση έγινε μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης 111 πασσάλων, διαμέτρου 1,5 μέτρου, σε βάθος 50 μέτρων. Οπως επισημαίνει η εταιρία, το σύστημα θεμελίωσης του Riviera Tower ακολουθεί τα πρότυπα μελετών και κατασκευών των αντίστοιχων ψηλότερων κτιρίων στο κόσμο, όπως του Burj Khalifa και Petronas Towers.

Διυλιστήρια: Αυξάνει τις τιμές στοχους η Eurobank Equities

Αποκατάσταση των περιθωρίων διύλισης στο γ’ τρίμηνο είδε και η Eurobank Equities στα δύο διυλιστήρια (Motor Oil και Helleniq Energy) και αύξησε τις τιμές στόχους.

Ειδικότερα, ανεβάζει τον στόχο για τη Helleniq Energy στα 9,4 από 9,2 ευρώ και για τη Μotor Oil στα 27,5 από 26,6 ευρώ, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη των δύο εταιρειών.

Οπως επισημαίνει, τα δύο ελληνικά διυλιστήρια επέδειξαν αξιοσημείωτη λειτουργική ανθεκτικότητα το 2023 ενώ αναμένει ότι και οι δυο εταιρείες θα διατηρήσουν επίπεδα λειτουργικών κερδών άνω των 800 εκατ. ευρώ το 2024.

Με βάση τις τάσεις για βελτίωση των περιθωρίων διύλισης και μεγαλύτερης ορατότητας για τις ΑΠΕ, η χρηματιστηριακή αυξάνει την πρόβλεψη για τα EBITDA 2023-24 της Helleniq κατά 20%, αναμένοντας πλέον EBITDA 1,1 δισ. ευρώ εφέτος και 700 εκατ. ευρώ το 2024.

Αυξάνει την πρόβλεψη για τα EBITDA 2023-24 της Μotor Oil κατά 9% και 5% αντίστοιχα, με το μέγεθος να διαμορφώνεται σε 1,1 δισ. ευρώ εφέτος και στα 900 εκατ. ευρώ το 2024.

Trade Estates:  Παρουσίασε το Ενημερωτικό Δελτίο

 Από εδώ και πέρα θα έχουμε την Δημοσίευση ανακοίνωσης εύρους Τιμής Διάθεσης στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α., στην  ιστοσελίδα της Εταιρείας 31.10.2023

Έναρξη Δημόσιας Προσφοράς - εγγραφής επενδυτών μέσω του Η.ΒΙ.Π. (ώρα Ελλάδος 10:00 π.μ.) στις 01.11.2023 Λήξη Δημόσιας Προσφοράς - εγγραφής επενδυτών μέσω του Η.ΒΙ.Π. (ώρα Ελλάδος  16:00) 03.11.2023

Ανακοίνωση της Τιμής Διάθεσης 03.11.2023 Έκδοση Δωρεάν Μετοχών υπό την αίρεση της Εισαγωγής 03.11.2023 Αποδέσμευση κεφαλαίων επενδυτών και καταβολή αντιτίμου των κατανεμηθεισών Μετοχών από τους Ειδικούς και Ιδιώτες Επενδυτές 07.11.2023

Ανοδικά βλέπει τις τραπεζικές μετοχές η Euroxx ΑΕΠΕΥ 

Η σύσταση της Euroxx, για όλες τις τράπεζες, είναι overweight και οι τιμές-στόχοι είναι στα 2,3 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank, 8,5 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, 2,1 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank και 4,6 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, με τα περιθώρια ανόδου να είναι υψηλά.

Η μέση αποτίμηση για τις ελληνικές τράπεζες σε δείκτη P/E είναι 5,1 φορές για το 2023, discount της τάξεως του 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες τράπεζες της Ευρώπης και του δείκτη SX7E, ο οποίος εμφανίζει έναν δείκτη P/E 6 φορές περίπου για φέτος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ