Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ.Α: «Βράχος» στις 1.273,48 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Άνοδος σε μεμονωμένους τίτλους

Ξένες αγορές σε ράλι ανόδου και ελληνικό χρηματιστήριο σε διατήρηση επιπέδων

Οι διεθνείς αγορές οδεύουν σε year's end rally (το ράλι στο τέλος του χρόνου) εάν κρίνουμε από το πόσο δυνατές ήταν οι ευρωπαϊκές συνεδριάσεις σήμερα ενώ και οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά. Ξεκινώντας από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι εκτιμήσεις είναι ότι θα αποφύγουν την ύφεση και ότι τα επιτόκια, εάν δεν μειωθούν, τουλάχιστον θα παραμείνουν στα παρόντα επίπεδα μέχρι τον Ιούλιο 2024. 

Ο γερμανικός DAX συνεχίζει την ανοδική του πορεία καθώς στις 17.00 ώρα Ελλάδος αυξάνονταν κατά 0,77% και δημιουργεί νέα ιστορικά υψηλά, ο γαλλικός CAC αυξάνονταν κατά 0,69%, ο ιταλικός MIB κατά 1,12% (διαμορφώνεται πολύ πάνω πλέον από τις 30.000 μονάδες) ενώ και ο Eurostoxx 50 είχε  άνοδο 0,71%.  Οι αμερικανικές αγορές, αυξάνονταν στα πρώτα λεπτά κατά 0,3%, ο S&P 500 κατά 0,35%, ο Nasdaq κατά 0,34%.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Συσσωρεύει πάνω από τις 1.270 μονάδες περιμένοντας την νέα χρονιά

Συσσώρευση πάνω από τις 1.270 μονάδες και σε πολύ μικρό εύρος ήταν η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο που εν αντιθέσει με τις ξένες χρηματιστηριακές αγορές δείχνει ότι έχει χάσει την δυναμική του.

Η επενδυτική βαθμίδα, είχε σαφέστατα προεξοφληθεί από προηγούμενους μήνες και πλέον στο τέλος του χρόνου, ίσως βλέπουμε τις τελευταίες κινήσεις επανατοποθετήσεων ενόψει της νέας χρονιάς. Μίας χρονιάς, η οποία φαίνεται ότι θα κινηθεί με χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με τους οικονομικούς οργανισμούς και τα think tanks σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1273,48 μονάδες με άνοδο 0,25%. Η αξία συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα 77 εκατ. Ευρώ.  Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 75 έκλεισαν ανοδικά και οι 30 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά -0,09% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap αυξήθηκε κατά 1,32 %.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των τεχνολογικών 1,66%, κατασκευαστικών 1,47%, τροφίμων-ποτών 0,95%, πετρελαϊκών 0,57%, τηλεπικοινωνιών 0,26% και οι τράπεζες με οριακή άνοδο 0,06%. 

Την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των ταξιδιών αναψυχής (-2,17%), προσωπικών-οικιακών προϊόντων (-1,15%), υγείας (-0,71%), βιομηχανικών (-0,25%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν σε ETE, Jumbo, Ιντραλοτ, Πειραιώς, Alpha Bank, ΕΛΠΕ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ