Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το ράλι της ALPHA, το «ψαχτήρι» του ΤΧΣ και τα αποτελεσματα Μυτιληναίου

Ξένες αγορές : Εκτίναξη δεικτών και μετοχών λόγω ... Κίνας

Ας δούμε λίγο την ουσία σε ότι έδωσαν ώθηση χθες στις αγορές και ειδικά στις τεχνολογικές μετοχές. Η ουσία είναι αυτό που γράφαμε χθες  και αφορούσε το 'Κινέζικο Ιππικό', δηλαδή την παρέμβαση της  κινέζικης κυβέρνησης με ένα τεράστιο ποσό (περίπου 1 τρισ Γουάν ) προκειμένου να ανασυνταχθεί η κινέζικη οικονομία. Μία παρέμβαση που προσομοιάζει μ' αυτή των ΗΠΑ στην κρίση του 2009 (Lehman Br). Tώρα εάν τα αποτελέσματα της  Netflix έδωσαν τέτοια ώθηση στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές , άμα θέλουμε το πιστεύουμε. Μεγάλα παιδιά ήμαστε....

“New York -New York”  και JP Morgan και οι 'διαβασμένοι' θεσμικοί επενδυτές

Στους ρυθμούς της Νέας Υόρκης και των αμερικανικών κεφαλαιαγορών θα κινηθούν οι εγχώριες εισηγμένες. Η φυσική απουσία του πρωθυπουργού (θα έχει μάλλον εισηγητική διαδικτυακή παρουσία) δεν θα επηρεάσει τις συνομιλίες των εισηγμένων και μη εισηγμένων με τους  ξένους θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι θα είναι αρκετά διαβασμένοι. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουν επισκεφτεί και την Αθήνα αρκετές φορές απ' ότι μαθαίνουμε.

Στο roadshow της Νέας Υόρκης θα συμμετέχουν 24 ελληνικές εταιρείες, εισηγμένες και μη. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις: Aegean, Alpha Bank, Attica Bank, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Τράπεζα Κύπρου, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, HELLENiQ ENERGY, Intrakat, Lamda Development, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, TITΑΝ, CVC Greece, Grivalia Properties, Olympia Group και Peoplecert. Επίσης, θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι από το ΤΧΣ και το ΤΑΙΠΕΔ.

ΤΧΣ: Ψάχνει πελάτες για τα υπόλοιπα ποσοστά σε  Πειραιώς και ΕΤΕ

Το ΤΧΣ έχει προγραμματίσει περισσότερα από 20 ραντεβού στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων με ισχυρούς επενδυτικούς οίκους όπως BoFa, BlackRock, Barclays και Morgan Stanley. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχει εκ μέρους του Ταμείου ο CEO Ηλίας Ξηρουχάκης και ο αναπληρωτής CEO Νίκος Βαλαντάσης. Το ζητούμενο είναι να διαμορφωθεί αυξημένη ζήτηση για να δοθούν τα υπόλοιπα ποσοστά της ΕΤΕ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Γενικός Δείκτης : Πάμε για νέα υψηλά (σχεδόν) 13 ετών , δηλαδή πάνω από τις 1.363 μονάδες

Τα υψηλά 10ετίας τα έχει κατοχυρώσει ο Γενικός Δείκτης και είμαστε πλέον πολύ κοντά στα υψηλά 13 ετών , δηλαδή στις 1.363 μονάδες που είχε στις 13 Μαίου 2011 ο Γενικός Δείκτης. Ίσως τα ξεπεράσουμε σήμερα, ίσως αύριο Παρασκευή , ίσως και στο τέλος του μήνα. Το θέμα είναι ότι ο Ιανουάριος θα κλείσει με μία πολύ καλή μηνιαία άνοδο που θα τον φέρει μέσα στην πρώτη 3άδα στην Ευρώπη. Ενδιαφέρον ότι η αξία συναλλαγών επέστρεψε στις 100άρες.

Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ΔΑΑ): Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας "ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ A.E." για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα υφισταμένων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών από τον πωλητή μέτοχο "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου" με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της εταιρίας στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Optima Bank : Η Optima Research δίνει υψηλότερες τιμές στόχους

Η Optima Research (το τμήμα ανάλυσης της Optima Bank) παραμένει τραπεζοκεντρικό και προτείνει αγορές στις τραπεζικές μετοχές καθώς οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές και έχουν και διανομές μερισμάτων.  Οι κορυφαίες επιλογές της είναι η Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 5 ευρώ και 45% περιθώρια ανόδου από την τρέχουσα τιμή της στο ταμπλό, και η Eurobank με τιμή στόχο τα 2,41 ευρώ και περιθώρια ανόδου 37%, καθώς προσφέρουν τις υψηλότερες ανοδικές δυνατότητες. Υπενθυμίζει ότι στην περίπτωση της Eurobank, δεν έχει ενσωματώσει στις εκτιμήσεις της την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο.

Μυτιληναίος : Ανακοινώνει  αποτελέσματα χρήσης 2023.

Τα αποτελέσματα χρήσης 2023 θα ανακοινώσει σήμερα και ο όμιλος Μυτιληναίος. Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα κινηθεί σε ιστορικά υψηλά. Τα EBITDA αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισ. Ευρώ.  Από εκεί και πέρα, όλοι οι αναλυτές θα ακούσουν τις εκτιμήσεις τους και για τα μέταλλα και  για τις κατασκευές και για την ενέργεια και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και πως επηρεάζουν όλα αυτά. Ο κ. Μυτιληναίος θεωρείται ίσως και ex officio  (πρόεδρος της Eurometaux) ένας από τους πλέον επιδραστικούς επιχειρηματίες στην Ευρώπη.

Εurobank : Στο β' εξάμηνο το μέρισμα

Όσοι περίμεναν μέρισμα στο α' εξάμηνο 2024 από την Eurobank (το πρώτο τραπεζικό μέρισμα μετά από 15 χρόνια), θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή. Το ημερολόγιο που ανακοίνωσε η τράπεζα δείχνει ότι στις 7 Μαρτίου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα χρήσης 2023, στις 16 Μαίου τα αποτελέσματα α' εξαμήνου και στις 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση όπου θα ανακοινωθεί και το μέρισμα.

Αlpha Aστικά Ακίνητα : Συνεχίζεται το ράλι για την μετοχή με 10πλασιους όγκους συναλλαγών

Την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων (σωρευτικά) φαίνεται ότι έχει η μετοχή της Alpha Aστικά Ακίνητα. Οι βασικοί λόγοι είναι ο μετασχηματισμός της σε εταιρεία Real Estate, οι πολλές προστιθέμενες αξίες που βγαίνουν από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της και βεβαίως η μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μία μετοχή που έκανε δεν έκανε 1.000 τεμάχια ημερησίως, πλέον κάνει 10πλασιους όγκους συναλλαγών

ΟΤΕ: “Ο κοιμώμενος γίγαντας” λέτε να ξύπνησε;

Προχθες  λέγαμε ότι η μετοχή του ΟΤΕ χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ. Χθες έκανε μία αρκετά δυνατή σε άνοδο συνεδρίαση η μετοχή αλλα κυρίως είχε πολλές συναλλαγές. Λέτε να ξύπνησε η  μετοχή; Αυτό θα πούμε εάν την δούμε πάνω από τα 13,7 ευρώ.

►Διαβάστε επίσηςΚαγκελάριος: Τα 200 εκατομμύρια της AUTOHELLAS, η λάμψη της ΔΕΗ και ο κοιμώμενος γίγαντας

PRODEA : Eξαγορά της MHV και ανακατατάξεις μετόχων

Την εξαγορά της MHV έναντι 254 εκατ. ευρώ από την Yoda (Ιωάννης Παπαλέκας) ανακοίνωσε η Prodea, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι η τελευταία απέκτησε το 5,22% των μετοχών της με πωλητή εταιρεία συμφερόντων του Χρ. Παπαχριστοφόρο

Την 24.01.2024 η άμεση συμμετοχή της εταιρείας INVEL REAL ESTATE B.V. στην εταιρεία μειώθηκε από 6,78% σε 1,56% επί του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3.979.746 μετοχές.

Συνεπεία της ανωτέρω μεταβολής, η συνολική έμμεση, μέσω ελεγχόμενων επιχειρήσεων, συμμετοχή στην Εταιρεία του κ. Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου και της εταιρείας INVEL RE HOLDINGS (CYPRUS) LIMITED, η οποία ελέγχεται από αυτόν, ανήλθε την 24.01.2024 σε 208.971.647 μετοχές που αντιστοιχούν σε 81,79% επί του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Επίσης  η άμεση συμμετοχή της εταιρείας Ascetico Limited στην Εταιρεία ανήλθε σε 13.333.333 μετοχές που αντιστοιχούν σε 5,22% επί του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας

►Διαβάστε επίσηςΚαγκελάριος: Τα πρωτοκλασάτα ραντεβού της ALPHA BANK, ο στόχος της ΔΕΗ στο Λονδίνο και η χρονιά του «Δράκου»

Motor Oil : Με την Anemos Res , αυξάνει την παρουσία της στις ΑΠΕ

H Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ομίλου Motor Oil επικύρωσε την συμφωνία εξαγοράς του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΜΟΣ RES, από την MORE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου που δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ. Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022 είχε ολοκληρωθεί η αρχική πώληση του 75% της ΑΝΕΜΟΣ RES προς την MORE.

Με τη σημερινή ολοκλήρωση της συμφωνίας, που αποτελεί το μεγαλύτερο project εξαγοράς για τον Όμιλο, η Motor Oil ενισχύει ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά της στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και ισχυροποιεί την ηγετική της θέση στο ενεργειακό τοπίο της χώρας. Η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ αποτελεί αναπόσπαστο πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού για την ενεργειακή μετάβαση του Ομίλου Motor Oil με ορίζοντα το 2030.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα