Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Τα 200 εκατομμύρια της AUTOHELLAS, η λάμψη της ΔΕΗ και ο κοιμώμενος γίγαντας

Αμερικανικές αγορές:  Κε Πάουελ να ανησυχήσω ; 

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες διαπραγματεύονται σήμερα με πολλαπλασιαστές κερδών πάνω από 20x.  

Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται λίγο κάτω από  στις 38.000 μονάδες μετά την χθεσινή συνεδρίαση ένα γεγονός που είναι απίστευτο ακόμη και για τους ίδιους τους χρηματιστές.

Πάντως οφείλουμε να δούμε πως θα κινηθούν οι αγορές στην μείωση των επιτοκίων που θα γίνει (;) μεσα στο α’ εξάμηνο.

Ας περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα τον κ. Πάουελ να μας δώσει την εικόνα της αμερικανικής οικονομίας. Αυτή θα δείξει εάν θα συνεχιστεί η άνοδος ή θα πάμε σε μικροδιορθώσεις  

Kινέζικη οικονομία- Χρηματιστήρια- «Έρχεται το Ιππικό» της κρατικής στήριξης 

Το ότι η κινέζικη οικονομία παραπαίει (σε σχέση με προηγούμενα χρόνια) είναι γεγονός που αναγκάζει την κυβέρνηση του Πεκίνου να πάρει μέτρα στήριξης.  Αυτό ήταν και το πρώτο θέμα στο ειδησιογραφικό πρακτορείο Bloomberg χθες.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιδιώκουν να κινητοποιήσουν περίπου 2 τρισεκατομμύρια γουάν (278 δισεκατομμύρια δολάρια), κυρίως από υπεράκτιους λογαριασμούς κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων, ως μέρος ενός Ταμείου σταθεροποίησης για την αγορά μετοχών, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μιλήσουν ανώνυμα, συζητώντας ένα ιδιωτικό θέμα.

Γενικός Δείκτης : Κοντά στα υψηλά 13 ετών  (από τον Μάιο 2011) στις 1.363 μονάδες 

Η χθεσινή σταθεροποίηση κοντά στις 1.353 μονάδες κρίνεται ικανοποιητική εάν την δούμε ως μία συσσώρευση πάνω από τις 1.350 μονάδες και κατοχύρωση των υψηλών 10ετίας (είναι στις 1.354 μονάδες από τον Μάιο 2014).

Όταν φτάσει και ξεπεράσει τις 1.363 μονάδες θα μπεί στα επίπεδα που είχε τον Μάιο 2011 , δηλαδή σε υψηλά 13 ετών.  Αυτά για να αισιοδοξούμε.  Ο ημερήσιος τζίρος έχει υποχωρήσει λιγάκι από τις αρχές του χρόνου αλλά θεωρείται ικανοποιητικός. 

ΔΕΗ : Πρωταγωνίστρια της χθεσινής συνεδρίασης. Θα επεκταθεί σε κλάδους που θα δώσουν υπεραξίες 

Οι ειδήσεις που έβγαλε η ΔΕΗ από το Λονδίνο ήταν ενδιαφέρουσες τόσο για την ενημέρωση των μεγεθών και των μελλοντικών στόχων όσο και για τις ποιοτικές διαφοροποιήσεις της στο μέλλον.

Ήδη με την απόκτηση της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ δείχνει ότι δεν θα μείνει μόνο στην Ενέργεια. Θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις προς κατευθύνσεις που θα δημιουργούν υπεραξίες για τον όμιλο.  Το γεγονός ότι έκανε την παρουσίαση του business plan στο Λονδίνο, δείχνει και την εξωστρέφεια που θέλει να αποκτήσει ο όμιλος. 

Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών : Πήρε το πρώτο OK από το Χρηματιστήριο 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε ότι - κατόπιν της συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών - διαπίστωσε την κατ' αρχήν συνδρομή των προϋποθέσεων εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 4 του ν. 3371/2005 των μετοχών της εταιρίας "ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε." (ISIN: GRS536003007), υπό την αίρεση επίτευξης επαρκούς διασποράς των μετοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου. 

Αutohellas : Που θα διατεθούν τα 200 εκατ. ευρώ που άντλησε 

Σήμερα αρχίζει η διαπραγμάτευση των  200.000 ομολογιών στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος στο Χ.Α για την Autohellas.

Τα καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως:

α) Ποσό έως €65 εκατ. στην ALPHA Τράπεζα Α.Ε. για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο του προγράμματος κοινού ομολογιακού δανείου της 17.1.2022 εκδόσεως της Εταιρείας,
β) Ποσό έως €15 εκατ. στην Τράπεζα Eurobank Α.Ε. για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο του προγράμματος κοινού ομολογιακού δανείου της 7.4.2022 εκδόσεως της Εταιρείας,
γ) Ποσό έως €20 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο της σύμβασης δανείου της 29.6.2022 της Εταιρείας,
(ii) Ποσό €56 εκατ. θα διατεθεί για την ανανέωση ή αναβάθμιση του στόλου αυτοκινήτων του Ομίλου εντός (1) έτους από την Ημερομηνία Έκδοσης,
(iii) Ποσό περίπου €39,4 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του Ομίλου σε κεφάλαιο κίνησης εντός (1) έτους από την Ημερομηνία Έκδοσης

Lavipharm : Σημαντική η συνεργασία με την  FAMAR για την παραγωγή δύο φαρμάκων 

Τη νέα συνεργασία τους ανακοινώνουν η FAMAR και η Lavipharm, δύο εταιρείες με δυναμική παρουσία στον χώρο του φαρμάκου. Η νέα συνεργασία αφορά στην παραγωγή από τη FAMAR των δύο φαρμακευτικών προϊόντων που η Lavipharm πρόσθεσε πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιό της.

Συγκεκριμένα, η FAMAR θα αναλάβει, ως αποκλειστικός πάροχος, την παραγωγή των αναλγητικών φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N και Lonalgal της Lavipharm

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ : Μείωση τζίρου, αύξηση κερδοφορίας σε σχέση με το 2022 . Σε τελικό στάδιο βρίσκεται συμφωνία με μεγάλη πολυεθνική στον κλάδο 

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 62,3 εκατ. ευρώ (έναντι 70,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022), μειωμένος κατά 12%, με την αξία των εξαγωγών να αντιπροσωπεύει το 55% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σε επίπεδο κερδοφορίας για το 2023 η Διοίκηση αναμένει βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2022, παρά την μείωση του κύκλου εργασιών, καθώς το τελευταίο τρίμηνο του 2023 θα επιτευχθεί η υψηλότερη κερδοφορία του έτους, σε αντίθεση με το τελευταίο τρίμηνο του 2022 που ήταν ζημιογόνο.

Η βελτίωση αυτή έρχεται κυρίως ως αποτέλεσμα της διόρθωσης των τιμών υλών και ενέργειας.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλει και η ολοκλήρωση του ισχυρού επενδυτικού πλάνου της προηγούμενης τριετίας που έχει επιτύχει την σημαντική μείωση του κόστους βιομηχανοποίησης.

Η τελευταία επιδρά θετικά στους δείκτες κερδοφορίας ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης του κύκλου εργασιών μέσω νέων συμφωνιών, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ποιοτικά ανώτερα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου ανάπτυξης του κύκλου εργασιών, η Εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πολυεθνικές και άλλες μικρότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο σαπώνων και καλλυντικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνία με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία είναι σε τελικό στάδιο υλοποίησης, με την έναρξη της σχετικής παραγωγής να τοποθετείται το Φεβρουάριο του 2024 και με πλήρη υλοποίηση μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

Αυτή η συμφωνία σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει επιπλέον πωλήσεις περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχουν και σημαντικές προοπτικές περαιτέρω επέκτασης.

Για το έτος 2024 αναμένεται ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας οδηγούμενη και από τις τέσσερις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται η Εταιρεία.

OTE :  Χρειάζεται ένα σοκ για να αφυπνιστεί «ο κοιμώμενος γίγαντας» 

Η αλλαγή ηγεσίας δεν άλλαξε την υποτονική πορεία της μετοχής του ΟΤΕ.  Παραμένει κοντά στα 13 ευρώ δίχως ανοδικές εξάρσεις (ούτε τάσεις) και με χαμηλές συναλλαγές.

Ο όμιλος που άλλοτε καθόριζε την πορεία της αγοράς και ήταν αντιστάθμισμα των τραπεζικών μετοχών, χρειάζεται μία πολύ καλή είδηση προκειμένου να αφυπνιστεί ο «κοιμώμενος γίγαντας».  Απ’ ότι βλέπουμε , εάν ο μητρικός όμιλος DT δεν δώσει το σύνθημα ανόδου, η μετοχή θα σέρνεται και στην Ελλάδα 

CENERGY : Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή και μας προετοιμάζει για ειδήσεις 

Όποτε βλέπουμε την μετοχή της Cenergy να κινείται έντονα ανοδικά και με αυξημένους όγκους , περιμένουμε κάποιες ειδήσεις για νέες εργασίες (συνήθως στη Β. Ευρώπη). 

Titan Int : Οδεύει προς τα 23 ευρώ η μετοχή 

Η θετική περίοδος για τον όμιλο Τιτάνα συνεχίζεται και το 2024 και η μετοχή έχει αναρριχθεί στα 22,6 ευρώ και πλέον βλέπει στον ορίζοντα νέα υψηλά πολυετίας. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ