Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος:Τα «σπασμένα φρένα» στο ΔΑΑ, το θρίλερ στον ΑΔΜΗΕ και η Eurobank.. εξ 'ανατολών

Eλληνικες επενδύσεις: Οι 3 πιο έντονες επενδυτικές εβδομάδες των τελευταίων ετών 

Μετά την τρομερή υπερκάλυψη στην Δημόσια Προσφορά του Αεροδρομίου Αθηνών (ζητούσαν 738 εκατ. Ευρώ και προσφέρθηκαν 8 δισ. Ευρώ)  καθήσαμε και μετρήσαμε τι έχουν δει οι έλληνες επενδυτές μέσα 3 εβδομάδες. Μία επιτυχημένη εκδοση εταιρικού ομολόγου (Autohellas), 2 δημοπρασίες ΕΓΕΔ με μεγάλες υπερκαλύψεις, 1 μεγάλη έκδοσης 10ετούς ομολόγου (προσφέρθηκαν 35 δισ. Ευρώ) και τώρα το IPO του 'Ελ. Βενιζέλος'.  Η Ελλάδα ζει ένα “επενδυτικό Ελντροράντο” από την αρχή του 2024. 

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το 50αρι της NBG σε Μυτιληναίο, το νέο σπίτι της Eurobank και οι υψηλές πτήσεις του ΔΑΑ

Δ.Α.Α :  Η υπερκάλυψη κατά 20 φορές στο ελληνικό βιβλίο πρέπει να παραπέμπει 20 χρόνια πριν 

Θα πρέπει να ανατρέξουμε πολλά χρόνια πριν (20-25 χρόνια) για να βρούμε αντίστοιχη υπερκάλυψη σε μεγάλη εταιρεία. Μπορεί το ποσό που ζητήθηκε από τους έλληνες επενδυτές να ήταν μικρό αλλά η υπερκάλυψη ήταν εντυπωσιακή. Στις χρηματιστηριακές , το κλίμα έμοιαζε με το 1999, πανικός και συνεχή τηλέφωνα. Υπήρχαν πελάτες χρηματιστηριακών που επέστρεψαν μετά από χρόνια στο ελληνικό χρηματιστήριο, εξαιτίας του Αεροδρομίου.  Ίσως έτσι εξηγείται και η μεγάλη προσδοκία της ΕΧΑΕ (του κ. Κοντόπουλου) να μπει γρήγορα το Αεροδρόμιο στο Χρηματιστήριο. 

Γενικός Δείκτης : Επέστρεψε σε επίπεδα Μαίου 2011 

Ένα ακόμη back to the future για τον Γενικό Δείκτη που επιστρέφει πίσω στον Μάιο 2011. Από εδώ και πέρα κάθε υπέρβαση θα μας οδηγεί σε ακόμη πιο πίσω στο χρόνο. Πάνω από τις 1.400 μονάδες (απόλυτα εφικτό) θα αρχίσουμε να μιλάμε για 2010.  Πάντως στις 1.393 μονάδες επιστρέφουμε στον Απρίλιο 2011.  Το πιο εντυπωσιακό είναι η αύξηση του τζίρου στα 150 εκατ. Ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι βίλες της Orilina, τα 70 χαρτιά της Trade και η βιασύνη της Πειραιώς

EXAE: Ανεβαίνουν οι ημερήσιοι τζίροι σε μετοχές , ομόλογα , ανεβαίνουν και τα έσοδα από το IPO 

Εκεί στη Λεωφόρο Αθηνών θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι με τα τεκταινόμενα στην ελληνική επενδυτική πραγματικότητα. Σίγουρα, τα έσοδα του Ιανουαρίου θα πρέπει να είναι τα υψηλότερα της τελευταίας 10ετίας.  Άρχισε να 'τσιμπάει' και η μετοχή και έφτασε στα 5,6 ευρώ. Άντε να ακολουθήσει και τις τράπεζες (ως χρηματοοικονομική) στο ράλι ανόδου. 

Τράπεζες : Άλλος για Ινδία τράβηξε και άλλος για Παρίσι 

Έντονη εξωστρέφεια καταγράφουν τα επιτελεία των ελληνικών τραπεζών. Από την Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, στο Παρίσι και προσεχώς στην Άπω Ανατολή. 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕ:  Greek Investment Day στο Παρίσι  με έντονο ενδιαφέρον 

Ρεκόρ συμμετοχής ξένων επενδυτών καταγράφηκε στο φετινό Greek Investment Day της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕΥ στο Παρίσι. Μεγάλο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές καταγράφηκε στο 6Ο  Greek Investment Day που οργάνωσε σήμερα στο Παρίσι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΠΕΥ. Σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής επενδυτικών οίκων και αριθμού 1-on-1 συναντήσεων με τις ελληνικές εταιρείες που έλαβαν μέρος (ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA, ΕΘΝΙΚΗ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΔΕΗ, MOTOR OIL, TITAN, GEKTERNA, TERNA ENERGY, ΟΠΑΠ, AEGEAN, CENERGY, JUMBO, FOURLIS, SARANTIS, EXAE, LANDA DEVELOPMENTS, IDEAL και KRI KRI). Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 130 συναντήσεις (1-on-1) με 25 ευρωπαϊκούς επενδυτικούς οίκους, κυρίως από την Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των Amundi, AXA, LBP AM, DNCA, GEFIP, Equigest, GEMWAY, COGEFI, QUAERO Capital, Allianz GI, OCTO, Uzes Gestion, Amiral, HMG Finance, GAY Lussac, ID-AM, Independance AM, Conservateur, Montpensier Finance.

Alpha Bank :  Είναι η Ινδική Οικονομία ο Νέος Καταλύτης της Παγκόσμιας Οικονομικής Μεγέθυνσης; 

Η Ινδία αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και, παράλληλα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία των μελών του G20.

Η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας στηρίζεται στις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων εννέα ετών, οι οποίες έθεσαν τα θεμέλια, ώστε η οικονομία να διατηρήσει έναν υγιή ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα, η χώρα έχει βελτιωμένες υποδομές στον τομέα των μεταφορών, ισχυρότερο χρηματοπιστωτικό τομέα, μεγάλα συναλλαγματικά αποθέματα, απλούστερο φορολογικό σύστημα και λιγότερη διαφθορά. Όλοι οι ανωτέρω παράγοντες μπορούν να στηρίξουν την αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων.

Παράλληλα, η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της χώρας, ο οποίος ξεπέρασε εκείνον της Κίνας, το 2023, διεύρυνε σημαντικά την καταναλωτική βάση και σε συνδυασμό με την επίσημη κυβερνητική πολιτική που είναι υπέρ της επιχειρηματικής δραστηριότητας, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών και επιχειρήσεων, παγκοσμίως.

Εurobank : Ετοιμάζεται να επεκταθεί και αυτή στην Ινδία.  

Και παίρνοντας την συνέχεια από την μελέτη της Alpha Bank, ακούμε ότι η Eurobank ετοιμάζεται για κάτι στην Ινδία. Σίγουρα θα δώσει και εκεί το στίγμα της. Όπως έγραψε και η  Imerisia.gr,  το επιτελείο της Τράπεζας προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα ταξίδι στην Αίγυπτο και αργότερα σε  Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ινδία. Εξωτική περιοδεία. 

Titan Int : Στις top επιλογές της Citi με αύξηση τιμή στόχου στα 26 ευρώ. 

Η Citi τοποθετεί τη μετοχή της Τιτάν στα top picks της από τον κλάδο των οικοδομικών προϊόντων στις εταιρείες με μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Η τράπεζα αυξάνει την τιμή-στόχο στα 26 ευρώ από 24 ευρώ πριν, με τη σύσταση να διατηρείται σε αγορά (buy).
Στο ανοδικό σενάριο της Citi, η τιμή-στόχος αυξάνεται σε 31 ευρώ και στο καθοδικό σενάριο στα 15,9 ευρώ ανά μετοχή. Η Citi διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τις μετοχές της Τιτάν και θεωρεί κρίσιμο ότι το 60% του EBITDA προέρχεται από την αγορά των ΗΠΑ. 

ΑΔΜΗΕ : Μία ανακοίνωση θρίλερ  με αστυνομικό μυστήριο 

Ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι χθες, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, έλαβε χώρα δολιοφθορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής που υλοποιεί η θυγατρική του «Αριάδνη Interconnection» και πιο συγκεκριμένα σε μηχανολογικό εξοπλισμό εγκατάστασης του υπογείου τμήματος του καλωδίου, βόρεια του ΒΟΑΚ. Έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον εργολάβο στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα. 

Performance Technologies : Μετατίθεται  στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου 

Η εταιρεία Performance Technologies ανακοίνωση τη μετάταξή της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.  Ειδικότερα κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στις αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν η  Έγκριση της εισαγωγής του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3371/2005, και της διαγραφής των μετοχών της Εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με σκοπό την εισαγωγή τους στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και υπό την αίρεση αυτής.

Φουρλής : Αναμένονται εξαιρετικά αποτελέσματα και από την Trade Estate 

H υπεραξίες που θα καταγράψει ο όμιλος Φουρλής από την είσοδο της Trade Estate στο χρηματιστήριο αλλά, και κυρίως, από τις δραστηριότητές της θα είναι πολυ μεγάλες. Ταυτόχρονα έχει αύξηση στα κέρδη και από τις άλλες συμμετοχές του και έτσι τόσο τα αποτελέσματα χρήσης 2023 όσο και το α' τρίμηνο 2024 προδιαγράφονται πολύ θετικά. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα