Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: H φαρμακευτική κάνναβη της Lavipharm, η συννεφιά του SSM και τα 200 εκατ. της INTRALOT

Μοιάζει με επενδυτικός παροξυσμός αυτό που συμβαίνει με τις μετοχές τεχνολογίας και το A/I. Οι αγορές προεξοφλούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη (A/I) θα είναι σε μερικά χρόνια ότι είναι το διαδίκτυο τώρα.

Αυτό φαίνεται σε όλες τις μετοχές που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού.

Έχουμε να δούμε μεγάλα ράλι μετοχών και ανταγωνισμού στον τομέα αυτό. Πάντως όλες οι μετοχές τεχνολογίας έχουν υψηλούς δείκτες μεταβλητότητας και όσο εύκολα ανεβαίνουν τόσο εύκολα διορθώνουν. Ας το έχουν υπόψιν τους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτες.

Για την ιστορία, ο Dow Jones ολοκλήρωσε την εβδομάδα πάνω από τις 39.000 μονάδες, ο S&P 500 πάνω από τις 5.000 μονάδες και ο Nasdaq πάνω από τις 16.000 μονάδες. Και οι 3 σε ιστορικά υψηλα.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το «καμπανάκι» Μυτιληναίου, το σύνδρομο του ελατηρίου και το νευρικό Χ.Α.

NVIDIA: Έχει κεφαλαιοποίηση ίση με το ΑΕΠ της Ιταλίας

Η κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού σκαρφάλωσε την Παρασκευή στα 2 τρισ. δολάρια, από 1,52 τρισ. δολάρια που ήταν μόλις στα τέλη Ιανουαρίου.  Τα 2 τρισ δολάρια πρέπει να αντιστοιχούν σε περίπου το ΑΕΠ της Ιταλίας.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Τα βαρίδια του Χ.Α., η διάψευση της DIMAND και το 30αρι της Coca Cola

Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο: Μας κέρδισαν στο δεύτερο ημίχρονο

Κομπάζαμε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν το πρώτο στην Ευρωζώνη (3ο στην Ευρώπη) αλλά ήρθε το τελευταίο 10ημερο του Φεβρουαρίου και οι ευρωπαϊκές αγορές μας έριξαν στ' αυτιά. Και μην κοιτάτε την άνοδο τους από την αρχή του χρόνου. Αλλά το ότι είναι σε ιστορικά υψηλά (DAX) ή σε υψηλά 20ετίας (CAC, MIB, IBEX, ΑΕΧ κα).

Όταν φτάσουν και εμείς σε υψηλά 20ετών (2500 μονάδες)  ας 'βγάλουμε γλώσσα'.

Γενικός Δείκτης : Η εβδομάδα των αποτελεσμάτων έρχεται

Μπορεί η προηγούμενη εβδομάδα να είχε μεταβλητότητα και υποτονικότητα σε ορισμένες συνεδριάσεις αλλά η επόμενη που έρχεται θα έχει πολλά εταιρικά αποτελέσματα χρήσης που θα διαμορφώσουν τοπικές τάσεις.

Όπως αναφέρει η BETA AXEΠΕΥ στο ημερολόγιό της έρχονται:

  • MIG (26/02), Premia Properties (27/02), Ideal Holdings, Lavipharm (28/02), Helleniq
  • Energy, Entersoft (29/02) και Mermeren Kombinat (01/03). Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα εκκινήσει η διαπραγμάτευση του νέου εταιρικού ομόλογου της Intralot στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

Την τελευταία ημέρα του μήνα τέλος, στο κλείσιμο της συνεδρίασης θα γίνουν οι προσαρμογές στις σταθμίσεις των μετοχών του MSCI.

Tράπεζες : Η έλευση του κλιμακίου του SSM έφερε συννεφιά στον τραπεζικό ουρανό

Ο τραπεζικός 'ουρανός' είχε συννεφάκια κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Κατ' αρχήν ενώ όλοι είχαν δεδομένη την διανομή – έστω και μικρού- μερίσματος ήρθε το κλιμάκιο του SSM και έφερε προβληματισμούς.

Ο δείκτης των NPE's λέει πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα με τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Επίσης έχουμε το θέμα της αναβαλλόμενης φορολογίας που πρέπει να λυθεί. Αν κληθούν να πληρώσουν οι τράπεζες, bye bye κέρδη για καμμιά 5ετία.

Intralot : Στο 6% η απόδοση του εταιρικού ομολόγου

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 201,87 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 1,55 φορές. Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία.

Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 6,0% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 6,0% ετησίως. Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής:

  1. 100.000 Ομολογίες (76,92% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και
  2.  30.000 Ομολογίες (23,08% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

Lavipharm: Όταν η φαρμακευτική κάνναβη γιατρεύει τους πόνους των ασθενών

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, παραδέχθηκε δημόσια ότι ήταν προκατειλημένος με το θέμα της νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης και μάλιστα (παλαιότερα) είχε ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ που το είχε καταθέσει προς ψήφιση όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση.

Την Πέμπτη το βράδυ, στο Ίδρυμα Γουλανδρή στο Παγκράτι, ήταν συγκλονιστικές οι ομιλίες ανθρώπων που υποφέρουν από πόνους (ρευματοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυαλγείες) για την βοήθεια που μπορεί να δώσει η φαρμακευτική κάνναβη.

Η χρηματιστηριακή αγορά, επιβράβευσε τη μετοχή της Lavipharm με άνοδο 4% στη χθεσινή συνεδρίαση.

INTRACOM: Έμφαση στην τηλεπικοινωνιακή  τεχνολογία

Τη διάθεση νέας κεραίας δύο συχνοτήτων, με τεχνολογία ανίχνευσης Beam Tracking δυο διαστάσεων και διάμετρο 100 εκατοστών, ανακοίνωσε η Intracom Telecom.

Η κεραία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Fabbrica Italiana Antenne (FIA) Faini Telecommunication Systems Srl, θυγατρική του ομίλου στη Ιταλία με έδρα το Μιλάνο, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Trastor: Μεγάλη αγορά αποθηκευτικών χώρων

Aπέκτησε ένα κτήριο  αποθηκευτικών χώρων συνολικής επιφάνειας 17.015,60 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη της Μάνδρας Αττικής, στη θέση «Ξεροπήγαδο». Η αποθήκη θα ανακαινιστεί και θα επανατοποθετηθεί ως κτίριο διαμετακομιστικού εμπορίου (logistics) σύμφωνα με τα νέα σύγχρονα πρότυπα της αγοράς.

Το τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε σε 7.020.000.

Tράπεζα της Ελλάδος- ΕΚΤ: Ο πληθωρισμός βρίσκεται σε καλό δρόμο για το 2%

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα έχει αρκετές πληροφορίες για να αποφασίσει μείωση των επιτοκίων πριν τον Ιούνιο, παρά το ότι ο πληθωρισμός φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φθάσει τον στόχο του 2% φέτος, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Μείωση των επιτοκίων τον Απρίλιο θα είναι μια επιλογή, μόνο αν τα στοιχεία - προφανώς για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου - αποτελέσουν έκπληξη, πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg από τη Γάνδη του Βελγίου, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της ΕΕ.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η μείωση των επιτοκίων θα γίνει σταδιακά και με μικρά βήματα των 25 μονάδων βάσης.

Oμόλογα: Αυξάνονται οι αποδόσεις τους

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων βρίσκονται σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα την Παρασκευή, καθώς τόσο τα οικονομικά στοιχεία όσο και αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών περιόρισαν τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχύεται κατάδύο μονάδες βάσης στο 2,46% και είναι σε τροχιά για εβδομαδιαία άνοδο κατά 7 μονάδες βάσης.

Οι επενδυτές αναμένουν μείωση επιτοκίων κατά περίπου 90 μονάδες φέτος από την ΕΚΤ κάτι που υποδηλώνει λιγότερες από τέσσερις μειώσεις της τάξης των 25 μονάδων, σύμφωνα με την τιμολόγηση της αγοράς

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ