Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α: Πτώση χωρίς στήριξη για τον Γενικό Δείκτη στις 1.424,69 μονάδες - Νευρικός μήνας ο Ιούνιος στα διεθνή χρηματιστήρια

Νευρικός μήνας ο  Ιούνιος στα διεθνή χρηματιστήρια.  Πτώση χωρίς στήριξη για τον Γενικό Δείκτη στις 1.424,69 μονάδες

Σε Ιούνιο της μεταβλητότητας εξελίσσεται ο τελευταίος μήνας του α' εξαμήνου. Οι εναλλαγές αγοραστών και πωλητών κάτω από διάφορες προφάσεις, δίνουν εναλλαγές και στα πρόσημα των συνεδριάσεων. Σήμερα οι ευρωπαικές αγορές κινήθηκαν καθοδικά λόγω αποκόμισης κερδών από την συνεδρίαση της Δευτέρας και εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ.  Όχι τόσο για την μείωση των επιτοκίων που θεωρείται δεδομένη όσο για την περιγραφή των μακροοικονομικών δεδομένων (πληθωρισμό και ανάπτυξη) από την κα Λαγκάρντ. Από εκεί και πέρα, είναι τα εταιρικά αποτελέσματα και οι επιχειρηματικές κινήσεις που διαμορφώνουν την συγκυρία.

Στις ΗΠΑ, ο Dow Jones αυξάνονταν λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος κατά 0,2% , ο S&P 500 υποχωρούσε κατά (-0,19%) και ο Nasdaq κατά (-0,31%).  Στην Ευρώπη οι περισσότεροι δείκτες ήταν καθοδικοί.  Ο DAX (-0,57%), o γαλλικός CAC (-0,27%), o ιταλικός MIB (-0,7%) και ο Eurostoxx 50 κατά (-0,44%).

Ελληνικό χρηματιστήριο : Υποχώρηση χωρίς αντιστάσεις προς τις 1.420 μονάδες

Το ελληνικό χρηματιστήριο έδειξε για μία ακόμη φορά την αδυναμία αντίστασης και απορρόφησης των κραδασμών. Οι πωλήσεις ξένων και ελλήνων επενδυτών σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν μπόρεσαν να απορροφηθούν  με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να διολισθίσει στις 1.424,69 μονάδες (κοντά στο χαμηλό ημέρας) με υποχώρηση (-1,57%). 

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 99 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 21 έκλεισαν ανοδικά και οι 88 πτωτικά. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά (-1,61%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά -1,47%. 

Οι περισσότεροι κλάδοι ήταν πτωτικοί. Μεγάλες πιέσεις είχε ο τραπεζικός κλάδος (-2,29%), τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (-2,14%), τα διυλιστήρια (πετρελαικές) με -1,27%, οι τηλεπικοινωνίες -0,99% και τα βιομηχανικά προιόντα -0,89%.

Ο δείκτης των τροφίμων ποτών αυξήθηκε κατά 0,42%. Oι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Alpha Bank, Eurobank και ΕΛΠΕ.   

H υποχώρηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι ο Ιούνιος (λόγω της αποκόμισης κερδών για την διαμόρφωση των λογιστικών κατάστασεων α' εξαμήνου) θα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητος και επί της ουσίας η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει αναχώματα στην πτώση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ