Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Volvo: Αύξηση πωλήσεων κατά 17,6% στο πρώτο εννεάμηνο του έτους

Volvo / Πηγή: AP
Volvo / Πηγή: AP

Η Volvo διέθεσε 530.649 αυτοκίνητα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, αυξάνοντας κατά 17,6% τις πωλήσεις της σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Ευρώπη, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις προκλήσεις που οφείλονται στην COVID-19, σημείωσαν αύξηση. Τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις έφτασαν τα 47.223 αυτοκίνητα, σημειώνοντας μείωση κατά 30,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Η πτώση σχετίζεται με την έλλειψη βασικών εξαρτημάτων που επηρέασε την παραγωγή, παρόλο που αυξήθηκε προς το τέλος του μήνα.

Η σειρά Recharge των μοντέλων της σουηδικής εταιρείας με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, συνέχισε να ελκύει τους πελάτες. Το μερίδιο των μοντέλων Recharge που πωλήθηκαν παγκοσμίως άγγιξε το 24,9% στο πρώτο εννεάμηνο και το 26,9% τον Σεπτέμβριο.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις εννεαμήνου άγγιξαν τα 220.371 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τον Σεπτέμβριο, η έλλειψη διαθέσιμων αυτοκινήτων είχε επίπτωση στα στοιχεία των πωλήσεων, επηρεάζοντας τις επιδόσεις αγορών όπως η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και η Ιταλία. Το αποτέλεσμα ήταν μία πτώση στα 18.089 αυτοκίνητα, αριθμός που είναι μειωμένος κατά 41,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα