Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Hyundai - Apple: Ξεκίνησαν συνομιλίες για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Hyundai / Πηγή: AP
Hyundai / Πηγή: AP

Σε προκαταρκτικές συνομιλίες με την Apple για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται η Hyundai Motor, γεγονός που εκτόξευσε τα κέρδη της μετοχής της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 23%.

Την είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Hyundai Motor, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες και με άλλες κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, οι συνομιλίες των δύο εταιρειών αφορούν επιπλέον και στην ανάπτυξη μπαταριών για ηλεκτρονικά οχήματα και αν όλα ευοδωθούν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Apple και Hyundai Motor θα κυκλοφορεί στους δρόμους το 2027.

Η Apple ωστόσο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη επιβεβαίωση για το θέμα. Η φημολογούμενη πρόθεση για είσοδο του τεχνολογικού κολοσσού στο χώρο της ηλεκτροκίνησης συζητείται έντονα τα τελευταία έξι χρόνια, χωρίς ωστόσο η κατασκευάστρια των iPhone να έχει κάνει επίσημες ανακοινώσεις. Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν μάλιστα ότι τα σχέδια της εταιρείας, γνωστά με την κωδική ονομασία «Project Titan», αν και είχαν παγώσει για ένα διάστημα αποτελούν εκ νέου ύψιστη προτεραιότητα για την Apple.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τον Δεκέμβριο του 2020, η Apple φέρεται να δρομολογει την κατασκευή δικού της οχήματος αυτόνομης οδήγησης. Αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι αυτό δεν θα συμβεί νωρίτερα από το 2028. Τονίζουν δε ότι η δραστηριοποίηση της εταιρείας σε αυτό τον κλάδο θα πρέπει να συνοδευτεί από υπέρογκες επενδύσεις με μικρά περιθώρια κέρδους, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Ως εκ τούτου, έχει ξεκινήσει η νέα φημολογία για αναζήτηση συνεργατών, μεταξύ των οποίων και η Hyundai. Ενδεχόμενη σύμπραξη των δύο εταιρειών, που ήδη συνεργάζονται για το λογισμικό σύνδεσης των iPhone με αυτοκίνητα «CarPlay», θα είχε δυνητικά σημαντικά οφέλη και για τους δύο. Από την μία για την Apple που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία της Hyundai, αλλά και για τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία, που είδε τις πωλήσεις της να συρρικώνονται κατά 15% πέρυσι λόγω πανδημίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα