Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

H πανδημία εκτόξευσε τις πωλήσεις πολυτελών οχημάτων - Ρεκόρ 117 χρόνων για τη Rolls Royce

Πωλήσεις ρεκόρ των τελευταίων 117 χρόνων κατέγραψε το 2021 η Rolls-Royce, που ανήκει στον όμιλο της BMW, καθώς η πανδημία αύξησε παγκοσμίως τη ζήτηση για πολυτελή οχήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos, τόνισε πως η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 5.586 οχήματα στους πελάτες της σε περισσότερες από 50 χώρες, αύξηση κατά 49%, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό στην ιστορία της των 117 ετών.

Δεν νομίζω ότι θα διαφωνούσε κανείς μαζί μου ότι το 2021 ήταν το πιο ασταθές, απρόβλεπτο και δύσκολο έτος για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος.

"Ωστόσο, στον κλάδο των πολυτελών αυτοκινήτων συνολικά, η δυσκολία δεν εντοπίζεται τόσο στο να προσπαθήσει να βρει πελάτες, αλλά περισσότερο στο να παράγονται αρκετά προϊόντα για να ικανοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση των πελατών”, πρόσθεσε.

Τόνισε δε ότι οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε υψηλό-ρεκόρ στις περισσότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Αμερικής. Ο Muller-Otvos δήλωσε πως το εργοστάσιο της εταιρείας στο Goodwood της Βρετανίας λειρουργεί κοντά στη μέγιστη δυναμικότητα και τα βιβλία παραγγελιών της ήταν αρκετά καλά και έφταναν μέχρι το γ΄ τρίμηνο του 2022.

"Εάν παραγγείλει κανείς μια Rolls-Royce σήμερα, να περιμένει να την πάρει σε ένα χρόνο περίπου από τώρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου η Bentley, του ομίλου Volkswagen, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το 2021 ήταν χρονιά-ρεκόρ καθώς οι πωλήσεις της παγκοσμίως αυξήθηκαν 31% εν μέσω ισχυρής ζήτησης για τα οχήματά της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα