Νέα
  • ΓΔ: 916.38 -0.40%
  • Τζίρος: 25,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

General Motors: Σχεδιάζει το ηλεκτρικό μέλλον των ταχυμεταφορών

Το ηλεκτρικό βαν της General Motors / Πηγή: GM
Το ηλεκτρικό βαν της General Motors / Πηγή: GM

Μέσω του νέου προγράμματος BrightDrop, η General Motors οραματίζεται να ενσωματώσει την έννοια της ηλεκτροκίνησης στο σύνολο της αλυσίδας του ηλεκτρονικου εμπορίου, προσφέροντας ένα «οικοσύστημα» προϊόντων και υπηρεσιών που θα επιταχύνουν τη διαδικασία αποστολής και παράδοσης για τις μεταφορικές εταιρείες.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα λανσάρει εντός του έτους τα δικά της ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης, προσφέροντας «έναν έξυπνο τρόπο παράδοσης αγαθών και υπηρεσιών», σύμφωνα με την πρόεδρο και CEO της GM, Μέρι Μπάρα. Στόχος, όπως επεσήμανε η ίδια, είναι μία νέα λύση ενιαίας εξυπηρέτησης για την μεταφορά αγαθών με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο.

Ήδη, έχει λάβει την πρώτη μεγάλη παραγγελία από την Federal Express, η οποία χρησιμοποίησε τη νέα τεχνολογία της GM διαπιστώνοντας αύξηση παραγωγικότητας κατά 25%.

Οι νέες συνθήκες ευνοούν τη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τις εκτιμήσεις της FedEx να κάνουν λόγο για παράδοση 100 εκατ. πακέτων ημερησίως έως το 2023, ένα ορόσημο που αρχικά δεν αναμενόταν νωρίτερα από το 2026.

Η κίνηση της GM εντείνει ταυτόχρονα τον ανταγωνισμό στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς την ανάπτυξη αντίστοιχων προγραμμάτων έχουν δρομολογήσει και άλλοι μεγάλες παίχτες της αγοράς, όπως η Daimler, αλλά και η Rivian, μία startup που υποστηρίζεται από τη Ford και την Amazon.

Σημειώνεται ότι ο κολοσσός των διαδικτυακών αγορών έχει ήδη παραγγείλει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Rivian και χιλιάδες ακόμη από την Daimler.

Η ναυαρχίδα της BrightDrop, ονομάζεται EV 600 και στηρίζεται σε τεχνολογίες αιχμής της GM, μεταξύ των οποίων η σειρά μπαταριών Ultium, που παράγονται σε συνεργασία με την κορεατική LG, διαθέτουν την μικρότερη δυνατή ποσότητα κοβαλτίου και πολύ νικέλιο, μικρότερο μήκος εσωτερικής καλωδίωσης και εξασφαλίζουν πολύ καλές επιδόσεις.

Η αυτονομία των φορτηγών θα ανέρχεται στα 250 μίλια ανά φόρτιση, καλύπτοντας κατά πολύ περισσότερο την μέση χιλιομετρική απόσταση που πραγματοποιούν ημερησίως τα φορτηγά των εταιρειών ταχυμεταφορών.

Οι ανακοινώσεις της GM εκτιμάται ότι θα επισπεύσουν και την κινητοποίηση των ανταγωνιστών της, δεδομένου ότι η αξία της αγοράς των φορτηγών παράδοσης αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2026 και να ανέλθει στα 90 δισ. δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα