Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Ξεπούλησαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2022

Το Model 3 της Tesla

Νέο ρεκόρ πωλήσεων κατέγραψε η Tesla Inc. το πρώτο τρίμηνο του 2022, όπου παρέδωσε 310.048 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε μια χρονιά που ο Elon Musk χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη».

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο, ξεπέρασαν ελαφρώς τις προσδοκίες. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα αποστέλλονταν 309.158 οχήματα, με βάση τον μέσο όρο των εκτιμήσεων που συνέλεξε το Bloomberg.

Η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τα logistics και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη ξεκινώντας τον περασμένο μήνα, αφού η πόλη μπήκε σε lockdown λόγω της επιδείνωσης της πανδημία του κορωνοϊού.

"Αυτό ήταν ένα »εξαιρετικά» δύσκολο τρίμηνο λόγω των διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού και της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων της Κίνας", δήλωσε ο Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σε ένα tweet. "Η εξαιρετική δουλειά από την ομάδα της Tesla και τους βασικούς προμηθευτές «έσωσε την κατάσταση»"

Οι παραδόσεις της Tesla ήταν «καλύτερες από ό,τι αναμενόταν» δεδομένων των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές της Wedbush με επικεφαλής τον Dan Ives. 

Οι τριμηνιαίες παραδόσεις είναι ένας από τους δείκτες που παρακολουθούνται στενά για την Tesla, καθώς στηρίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο αριθμός θεωρείται ευρέως ως βαρόμετρο για τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων γενικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα