Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Xpeng: Νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης κάνει κόντρες στην Tesla

Xpeng / Πηγή: xiaopeng,com
Xpeng / Πηγή: xiaopeng,com

Ενα νέο αυτόνομο σύστημα οδήγησης που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε αυτοκινητόδρομους παρουσίασε η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Xpeng Motors, που ειδικεύεται στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, σε μία κίνηση που σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές είναι ευθέως ανταγωνιστική απέναντι στην κυριαρχία της Tesla. 

Ο λόγος για το Navigation Guided Pilot (NGP), μέσω του οποίου το P7, η ναυαρχίδα των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων της εταιρείας, θα μπορεί μεταξύ άλλων να αλλάζει αυτόματα λωρίδες, να επιταχύνει ή να μειώνει ταχύτητα, να προσπερνά άλλα αυτοκίνητα και να εισέρχεται και να εξέρχεται από αυτοκινητόδρομους.

Στόχος του NGP είναι να ανταγωνιστεί ευθέως το αντίστοιχο σύστημα της Tesla, το ήδη δημοφιλές Autopilot

Το NGP αποτελεί μέρος της επόμενης γενιάς του XPILOT 3.0 της Xpeng, του επονομαζόμενου προγράμματος ADAS που αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρέχοντας αυτόνομες δυνατότητες ενώ απαιτείται ακόμα οδηγός.   

Η Xpeng είναι μία ταχέως ανερχόμενη start up στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Κίνα. Ηδη, ανταγωνίζεται με αξιώσεις εδραιωμένους παίχτες όπως η  Nio και η Li Auto, καθώς και η αμερικανική Tesla που έχει παγκοσμίως ηγετικό ρόλο.

Οι μαζικές παραδόσεις του P7, που θεωρείται αντίπαλο δέος του Model 3 της Tesla, ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο. Η Xpeng παρέδωσε 27.041 οχήματα το 2020, υπερδιπλάσια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα