Νέα
  • ΓΔ: 877.99 +0.19%
  • Τζίρος: 39,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EQA: Το νέο ηλεκτρικό SUV της Mercedes καλεί σε κόντρα την Tesla

Mercedes EQA / Πηγή: mercedes-benz.com
Mercedes EQA / Πηγή: mercedes-benz.com

Το EQA, το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, παρουσίασε η Mercedes-Benz, φιλοδοξώντας να ενισχύσει το μερίδιό της στην αγορά της ηλεκτροκίνησης, κερδίζοντας μάλιστα προβάδισμα έναντι της Tesla στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Το EQA, το πρώτο από πολλά ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Mercedes-Benz φέτος, θα έχει αρχικά μια εμβέλεια 426 χιλιομέτρων, ενώ θα ακολουθήσει και ένα μοντέλο εμβέλειας στα 500 χλμ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το νέο SUV αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 4 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) απογειώθηκαν το 2020 στην Ευρώπη, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπάθησαν να επιτύχουν τους στόχους εκπομπών CO2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερη ώθηση έδωσαν οι επιδοτήσεις που περιλαμβάνονται στα μέτρα οικονομικής τόνωσης που εφαρμόστηκαν σε Γαλλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με αναλυτές. Οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων αυξήθηκαν 122% σε ολόκληρη την ΕΕ μέσα στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020.

Η Mercedes-Benz ποντάρει στο EQA για ένα υπερσύγχρονο αυτοκίνητο πόλης, έχοντας επενδύσει σε «βιωσιμότητα, ευελιξία και νέα εμφάνιση», σύμφωνα με στελέχη της.

Στόχος του νέου μοντέλου είναι να κοντράρει την Tesla, κάτι που επιδιώκουν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, δεδομένου του προβαδίσματος που έχει πάρει σε αυτή την αγορά. Το Model 3 της Τesla είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, ακολουθούμενο από το Zoe της Renault.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα