Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αυτοκινητοβιομηχανία: Πλήγμα στην παραγωγή από την έλλειψη μικροτσίπ

Αυτοκίνητα / Πηγή: AP
Αυτοκίνητα / Πηγή: AP

Τα τσιπ σιλικόνης είναι η «καρδιά» σχεδόν κάθε τεχνολογικού θαύματος που μας περιστοιχίζει. Ως εκ τούτου, όταν αυτή η «καρδιά» είναι σε έλλειψη, όπως συμβαίνει τώρα με την αγορά μικροτσίπ μόνο προβλήματα δημιουργούνται...

Η ζήτηση για μικροτσίπ και ημιαγωγούς αυξήθηκε κατακόρυφα στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να αγοράσουν νέους υπολογιστές, τηλεοράσεις, tablet, κινητά τηλέφωνα και κονσόλες παιχνιδιών, είτε για να περάσουν τον απεριόριστο ελεύθερο χρόνο τους, είτε για να μπορούν να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά.

Η αυξανόμενη αυτή ζήτηση προκάλεσε καθυστερήσεις στην παραγωγή και με την σειρά της και στις παραδόσεις πολλών προϊόντων. Επέφερε όμως πλήγμα και σε έναν ακόμη κλάδο που εξαρτάται από αυτά τα μικροτσίπ: Την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την General Motors στην απόφαση να κλείσει τρία εργοστάσια και να επιβραδύνει την παραγωγή της, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να είναι συνεπής στο στόχο παραγωγής αυτοκινήτων για το τρέχον έτος.

Ανάλογα προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα οι Honda, Ford και Volkswagen, που αναγκάστηκαν επίσης είτε να κλείσουν προσωρινά εργοστάσια, είτε να μειώσουν την παραγωγή τους.

Δεδομένου ότι η αγορά αυτοκινήτου ανέκαμψε νωρίτερα του αναμενόμενου - ιδιαίτερα όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα - η βιομηχανία ημιαγωγών καταβάλλει προσπάθειες ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση κάτι που ωστόσο εν μέσω των συνθηκών της πανδημίας δεν είναι εύκολο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα