Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα: Γιατί τα επιλέγουν οι καταναλωτές

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα / Πηγή: Eurokinissi
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα / Πηγή: Eurokinissi

Για τους οδηγούς που ενδιαφέρονται να περιορίσουν τις εκπομπές ρύπων και να είναι περισσότερο φιλικοί προς το περιβάλλον, η αγορά ενός ηλεκτρικού ή υβριδικού αυτοκινήτου αποτελεί πρώτη επιλογή.

Συγκεκριμένα:

  • Οι μισοί (51%) καταναλωτές σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) πιστεύουν ότι με την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δίνουν λύση στο πρόβλημα.
  • Τρεις στους 10 (31%) καταναλωτές συμφωνούν ότι το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας είναι ένας καλός λόγος για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ το ένα τέταρτο (27%) πιστεύει ότι οι φορολογικές απαλλαγές των κυβερνήσεων στέκονται αφορμή για την αγορά ενός αυτοκινήτου της συγκεκριμένης κατηγορίας.
  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας yougov ένας στους εννέα (11%) συμφωνεί ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βοηθούν στην καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής από ό,τι τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ το 7% πιστεύει ότι έχουν υψηλότερη αξία μεταπώλησης.
  • Το ένα πέμπτο (20%) των Ευρωπαίων που ερωτήθηκαν δείχνουν ότι τα οφέλη στάθμευσης αποτελούν επίσης ισχυρό κίνητρο για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
  • Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, τρεις στους 10 (29%) καταναλωτές συμφωνούν ότι στο μέλλον θα επιλέξουν την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, άσχετα αν ακόμη κυκλοφορούν βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα οχήματα και είναι φθηνότερα.
  • Περίπου το 7% πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις από τα αυτοκίνητα βενζίνης ή ντίζελ και το 13% δηλώνει ότι η ανυπαρξία θορύβου αποτελεί σοβαρό κίνητρο αγοράς.

Οι καταναλωτές που επέλεξαν την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχουν μείνει ικανοποιημένοι με την απόφασή τους σε ποσοστό 84%, με το 51% από το προηγούμενο ποσοστό να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο.

Το 49% των καταναλωτών αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η συντήρηση του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου είναι φθηνότερη και λιγότερο ενοχλητική. Οι ικανοποιημένοι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ποσοστό 40% απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης την επιτάχυνση και την ταχύτητα του αυτοκινήτου τους, ενώ το ίδιο ποσοστό (40%) εκτιμά ότι επέλεξαν σωστά ως προς τον τομέα της εσωτερικής και εξωτερικής σχεδίασης. Το 29% τονίζει ότι απολαμβάνει την άνεση των καθισμάτων, με το 25% να δηλώνει ότι οι χώροι του είναι ικανοποιητικοί ακόμη και στα πίσω καθίσματα.

Τέλος, αναλύοντας κάποιους άλλους λόγους που τους οδήγησαν να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναφέρει το 13% ότι δεν γνώριζε κάποιον σημαντικό λόγο για να επιλέξει κάποιο ηλεκτροκίνητο όχημα, με το 12% να δηλώνει ότι η αγορά του απλά προέκυψε από άλλους εξωγενείς παράγοντες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα