Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AUTO

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Eρχεται ο ψηφιακός φάκελος για το αυτοκίνητο - Εφαρμογή στο κινητό θα έχει δίπλωμα και ασφάλεια

Πηγή: Eurokinissi

Σε ισχύ θα τεθεί τις προσεχείς ημέρες ψηφιακή εφαρμογή στο κινητό που θα αφορά το αυτοκίνητο και στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως δίπλωμα, ασφάλεια και ΚΤΕΟ.

Αυτό είπεστον Σκάι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα ακολουθήσουν, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, έλεγχοι για τα αυτοκίνητα που λειτουργούν ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ.

Επίσης ανέφερε την έναρξη ελέγχων, προκειμένου να καθαρίσει το μητρώο οχημάτων ενώ ανακοίνωσε ότι θα στέλνονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για το πότε θα λήγει το ΚΤΕΟ ή η ασφάλεια του οχήματός τους.

Αναφερόμενος στον Προσωπικό Αριθμό για τους πολίτες, ο κ. Παπαστεργίου έκανε λόγο για «μία μεγάλη μεταρρύθμιση σε επίπεδο πληροφορικής για την δημόσια διοίκηση», καθώς μέσω αυτού, θα ενοποιηθούν σε έναν αριθμό, η ταυτότητα, το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και ο αριθμός Μητρώου, ώστε ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται εάν σε κάποιο από αυτά τα μητρώα, είναι γραμμένος με διαφορετικά στοιχεία. 

Σχετικά με τον ψηφιακό φάκελο ακινήτου, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με συμβολαιογράφους για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της πλατφόρμας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν, θα επιλυθούν, ώστε οι μεταβιβάσεις να γίνονται πλέον αυθημερόν. 
Παράλληλα τόνισε ότι από χθες τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον καινούριο οργανισμό κυβερνοασφάλειας, ο οποίος θα έχει την ευθύνη εποπτείας 2000 φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών.

«Η καινούρια Ελλάδα είναι μία ψηφιακή Ελλάδα, η οποία αλλάζει και αυτό φαίνεται και στην καθημερινότητα τον πολιτών», ανέφερε ο υπουργός.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ AUTO

Περισσότερα