Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταμπουλίδης: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από Δευτέρα - Τι ισχύει με το 13032 και τα self test

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης / Πηγή: Eurokinissi
Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης / Πηγή: Eurokinissi

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων από Δευτέρα 5 Απριλίου οπότε τίθεται η εφαρμογή του SMS στο 13032 με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε 2ο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση» διευκρίνισε ο κ. Σταμπουλίδης για τον τρόπο λειτουργίας του νέου μηνύματος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά», συμπλήρωσε. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο τι δεν πρέπει να ξεχνάμε να παίρνουμε στα ραντεβού. «Χρειάζεται ταυτότητα, ή διαβατήριο» τόνισε, προσθέτοντας πως «Στην επιλογή του click away πληρώνουμε με κάρτα, όχι με μετρητά».

«Δεν λειτουργούν τα shops in shops, outlets, εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά» επανέλαβε. 

Ο ΓΓ. Εμπορίου δήλωσε ακόμα ότι από την 1ην Ιουλίου 2020 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 8.000.696 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πάνω από 60 εκατ. πρόστιμα. «Ο στόχος δεν είναι οικονομικός, είναι προς συμμόρφωση προς παρότρυνση να τηρηθούν τα μέτρα» τόνισε.

Όπως επισήμανε όποτε λειτούργησαν εν μέσω πανδημίας, «οι επιχειρήσεις επέδειξαν πειθαρχία στην τήρηση των κανόνων, γι’ αυτό και δεν είχαμε και συνωστισμούς μέσα στα καταστήματα».

Τέλος, αναφορικά με τα self test και αν θα γίνουν υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, δήλωσε ότι υπάρχουν εισηγήσεις των ειδικών, και θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες, ίσως και σήμερα, με ποιο τρόπο θα αξιοποιούν οι επιχειρήσεις τη δυνατότητα αυτή.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ