Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πρόσθετη ενίσχυση: Οι πρώτες αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μέτρα που κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, πρόσθεσε ωστόσο ότι  θα πρέπει να υπάρξει μία διαφορετική στρατηγική, πιο μόνιμη στρατηγική για το επιχειρείν, ώστε να φτάσουμε σε ένα στάδιο κανονικότητας

«Τα συγκεκριμένα μέτρα είναι προς θετική κατεύθυνση και θα καλύψει μέρος των αναγκών των επιχειρήσεων που παραμένουν και που θα παραμείνουν κλειστές. Σε κάθε περίπτωση έχουμε πει επανειλημμένως ότι τα εν λόγω  μέτρα είναι μέτρα ανακούφισης και θα πρέπει να υπάρξει μία διαφορετική στρατηγική, πιο μόνιμη στρατηγική για το επιχειρείν, ώστε να φτάσουμε σε ένα στάδιο κανονικότητας. Θετικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι ανακοινώσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, σε ό,τι αφορά το 7% του τζίρου της κάθε επιχείρησης και αναφέρομαι στην εστίαση, που είναι και ο πολύπαθος κλάδος όλη αυτή την περίοδο.

Αναμένουμε να δούμε τη λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανισμού γιατί αυτό το εργαλείο έρχεται να εξυπηρετήσει περισσότερο τις ανάγκες των προμηθευτικών επιχειρήσεων, γιατί και επιταγές έχουν συσσωρευτεί και έχει ανασταλεί η πληρωμή τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά όταν μία επιχείρηση εστίασης θα επιχειρήσει επανεκκίνηση θα κληθεί να προμηθευτεί με πρώτες ύλες και προϊόντα. Να δούμε πώς θα λειτουργήσει άμεσα με την κατάθεση του τιμολογίου, είτε στην τράπεζα, είτε σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να είναι άμεσα πληρωτέο προς τις προμηθευτικές εταιρίες», δήλωσε ο πρόεδρος  του 

Από τη μεριά του, ο προέδρου της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, επεσήμανε ότι το εν λόγω ποσό αν και ευπρόσδεκτο δεν είναι μεγάλο και επανέλαβε την πρόταση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας για την εκπόνηση ενός προγράμματος ανάλογο με εκείνο της εστίασης μέσω ΕΣΠΑ. 

«Οπως είπε και ο κ. Σταϊκούρας οι επιχειρήσεις που αφορούν τα συγκεκριμένα μέτρα είναι 10.000, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο τον τομέα του λιανεμπορίου σε τρεις περιοχές, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπορικών επιχειρήσεων που έχουν μικρό αριθμό εργαζομένων δικαιούνται 1.000 ευρώ. Αρα δεν είναι ένα μεγάλο ποσό, φυσικά είναι ευπρόσδεκτο μεν, αλλά όχι μεγάλο. Αν υπολογίσουμε δε ότι μπορεί να μείνουν κλειστές για 15 μέρες θα πάρουν 500 ευρώ. Εμείς ως ΕΣΕΕ ζητάμε ένα πρόγραμμα, όπως ανάλογο με την εστίαση μέσω ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση», σημείωσε o πρόεδρος της ΕΣΕΕ.        

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ