Η Endless το 2024 κατέγραψε άνοδο κατά 4,5% στον όγκο πωλήσεων σε σχέση με το 2023. Ωστόσο, τα μέτρα που έλαβε για τη συγκράτηση των τελικών τιμών οδήγησαν σε πτώση του τζίρου κατά 1,8%. Παράλληλα, η αύξηση του κόστους πρώτων υλών και της ενέργειας είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας στο 21,6% το 2024 από 22,4% το 2023, σημειώνοντας πτώση κατά 0,8%.
Η χρονιά σηματοδότησε την έναρξη ενός εκτεταμένου επενδυτικού προγράμματος, με στόχο τον οργανωτικό, ψηφιακό και επιχειρησιακό μετασχηματισμό. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχώρησε και σε επενδύσεις σε ΑΠΕ, εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά συστήματα που οδήγησαν σε σημαντική ενεργειακή εξοικονόμηση.
Σταθερή μείωση δανεισμού
Παράλληλα, για μία ακόμη χρονιά συνεχίστηκε η μείωση του συνολικού επιπέδου δανεισμού, καθώς και των χρηματοοικονομικών εξόδων της Εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο δανεισμός σημείωσε μείωση κατά 9,45% και τα χρηματοοικονομικά έξοδα κατά 13,2% έναντι του 2023.
«Το 2024 ήταν μια χρονιά προκλήσεων, αλλά και στρατηγικής ανάπτυξης για την ENDLESS EC. Σε μία ιδιαίτερα ώριμη και ανταγωνιστική αγορά όπως η δική μας πετύχαμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό ανάπτυξής μας και να διαμορφώσουμε τους όρους εκείνους που μας βοηθούν να ανταποκριθούμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στις σύγχρονες τάσεις της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της ελληνικής αγοράς», σημείωσε ο CEO της Endless EC και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ), Γιώργος Τρακάκης, ενώ ως προς τα μελλοντικά στρατηγικά βήματα της Εταιρείας συμπλήρωσε:
«Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα, με στόχο την αύξηση του μεριδίου μας στην αγορά και στην περαιτέρω διαφοροποίηση των προϊόντων μας. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην εσωτερική μας λειτουργία και στις καλές πρακτικές της βιώσιμης ανάπτυξης και ορθής διακυβέρνησης, ώστε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μας και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία στους πελάτες, στους συνεργάτες μας και συνολικά στη κοινωνία».