Μέσα σε ατμόσφαιρα αμοιβαίας κατανόησης αλλά και συνεννόησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης», Γεράσιμο Σκλαβενίτη. Στo ραντεβού ντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επιβολής προστίμου ύψους 1,44 εκατ. ευρώ από τη ΔΙΜΕΑ, το οποίο ο Όμιλος Σκλαβενίτη χαρακτηρίζει αυθαίρετο και προτίθεται να προσβάλει νομικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της εταιρείας ζήτησε επιτακτικά τη συνάντηση, προκειμένου να παρουσιάσει τη θέση της και να εκφράσει τις ενστάσεις της επί της απόφασης.
Ανάγκη διαλόγου
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη θεσμικού διαλόγου με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας για την επανεξέταση της εφαρμογής του Κώδικα Δεοντολογίας. Επίσης συζητήθηκε το θέμα του ανταγωνισμού και της διαφάνειας στις τιμές βασικών αγαθών και τροφίμων.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκει την εξισορρόπηση εποπτείας και εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, αναγνωρίζοντας τη σημασία του Ομίλου, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη λιανεμπορική αλυσίδα της χώρας, με περίπου 40.000 εργαζόμενους και ετήσιο τζίρο άνω των 5,5 δισ. ευρώ.
Το πρόστιμο
Να θυμίσουμε ότι η επιβολή του προστίμου στον Σκλαβενίτη έγινε μετά από τον έλεγχο της ΔΙΜΕΑ σε 36 ταμπελάκια στο κατάστημα της Νέας Χαλκηδόνας, αφενός για την ένδειξη «Α.Τ.» (αρχική τιμή) πάνω στα καρτελάκια τιμών, αφετέρου για τη χρήση ετικετών με τις τιμές, με κίτρινο χρώμα.