Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Lockdown: Οχι στο άνοιγμα των Mall από τους ειδικούς - Αρνητικές εισηγήσεις για χαλάρωση μέτρων στο λιανεμπόριο

Καταστήματα / Πηγή: Intime
Καταστήματα / Πηγή: Intime

Πάγωνει σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των Malls και των κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου, από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει με αντικείμενο τη χαλάρωση των μέτρων στο λιανεμπόριο.

Οι ειδικοί, εκτιμώντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί σε περαιτέρω χαλάρωση του lockdown, στις εισηγήσεις τους στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προτείνεται η συνέχιση των αγορών με click away και click inside, καθώς και η 3ωρη διάρκεια παραμονής στα καταστήματα κατόπιν αποστολής sms στο 13032 για ραντεβού.

Οι «33» της Επιτροπής δεν αναμένεται να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων, ούτε και τις προτάσεις της Εκκλησίας για αύξηση του αριθμού των πιστών στους ναούς και τις λειτουργίες ενόψει του Πάσχα.

Παρά την σταθεροποίηση των κρουσμάτων της τελευταίες ημέρες και την πτώση του δείκτη θετικότητας, οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα ανησυχητικοί για την αύξηση των θανάτων, που χθες ξεπέρασαν τους 100 για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο, αλλά και των διασωληνωμένων που σχεδόν σε καθημερινή βάση καταρρίπτουν νέο ρεκόρ.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις για τις μετακινήσεις προς την ήπαιθρο ενόψει του Πάσχα μετατίθενται για την άλλη εβδομάδα, καθώς με τα υφιστάμενα στοιχεία όλα συνηγορούν ότι θα δυσχέραινε περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ