Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Next eGo: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει 100 εκατ. στην Ελλάδα

Nazif Destani - Ναζιφ Νεστάνι
Πηγή: facebook.com

Πρόεδρος, ιδρυτής και μέλος ΔΣ σε τουλάχιστον τρεις εταιρείες, με σπουδές στα Οικονομικά, εμφανίζεται να είναι ο Nazif Destani, ο επιχειρηματίας που θέλει να φτιάξει εργοστάσιο παραγωγής 30.000 ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας. Η ολλανδική εταιρεία ND Group, που ελέγχει την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO Mobile, είναι το «όχημα» μέσω του οποίου επενδύει ο Nazif Destani. Ο σαραντάχρονος επιχειρηματίας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία είναι ο ιδρυτής της ολλανδικής εταιρείας ND Group, η οποία ελέγχει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO Mobile. 

Ο πατέρας του γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας, είναι αλβανικής καταγωγής, και μετανάστευσε στη Γερμανία, όπου έχτισε έναν ισχυρό τουριστικό όμιλο.  

Ο Nazif Destani τα πήγε ακόμα καλύτερα από τον πατέρα του, αφού δημιούργησε την Ecolog International, μία από τις ισχυρότερες ιδιωτικές εταιρείες διεθνώς που παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης σε ειρηνευτικές και άλλες στρατιωτικές αποστολές.

Η Ecolog αναλαμβάνει ως υπεργολάβος να παρέχει υπηρεσίες, που ξεκινούν από το πλύσιμο των στολών των φαντάρων και φτάνουν μέχρι τη μεταφορά εφοδίων σε περιοχές όπως το Αφγανιστάν, αλλά και σε πολλές χώρες της Αφρικής.


Τα τελευταία χρόνια ο Nazif Destani αποσύρθηκε από τη διοίκηση της Ecolog και ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με επενδύσεις μέσω της ND Group (η επωνυμία της επενδυτικής εταιρείας προέρχεται από τα αρχικά του ονόματός του). Οι Destani θεωρούνται εδώ και χρόνια μία από τις πλουσιότερες οικογένειες της Αλβανίας με παρουσία σε πολλούς τομείς, από το Real Estate μέχρι την ενέργεια.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Destani εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η e.GO Mobile εξαιτίας της πανδημίας. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων, μία από τις λίγες που δεν ανήκουν στους ισχυρούς ομίλους του κλάδου, είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης στις αρχές Απριλίου που εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Λίγες εβδομάδες μετά, η ND Group συμφώνησε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της e.GO Mobile. Έτσι δημιουργήθηκε μια νέα εταιρεία, η Next e.GO Mobile, που απορρόφησε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της αυτοκινητοβιομηχανίας που εδρεύει στο Άαχεν και συνδέεται με το τοπικό πανεπιστήμιο.

Η οικογένεια Destani, όπως είναι φυσικό, έχει πραγματοποιήσει αρκετές επενδύσεις στην περιοχή της Βαλκανικής (Σκόπια, Κόσσοβο, Αλβανία, κ.α.) και φέρεται να θεωρεί πως το σχέδιο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιστεύει ότι μέσα στους επόμενους 24 μήνες μπορεί να ξεκινήσει η παραγωγή των αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ