Νέα
  • ΓΔ: 929.94 +1.78%
  • Τζίρος: 37,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μυτιληναίος: Η EBRD συμμετείχε με 60 εκατ. ευρώ στην έκδοση του πράσινου ομολόγου της

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) συμμετείχε στην πρώτη έκδοση πράσινου ευρωομολόγου  του ομίλου Μυτιληναίος, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με μία επένδυση 60 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων επενδύσεων με σαφή περιβαλλοντικά οφέλη. Τα έργα αυτά είναι εναρμονισμένα με τους όρους ταξινόμησης της ΕΕ και συμβάλλουν στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η EBRD. 

Με την πρώτη έκδοση πράσινου ευρωομολόγου, η Μυτιληναίος θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη στρατηγική βιωσιμότητάς της που δεσμεύεται για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας με τελικό στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίου το 2050 σε όλες τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού, προσθέτει. 

Δήλωση του επικεφαλής της EBRD για τη μεταποίηση

Ο επικεφαλής της EBRD για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, Frederic Lucenet, δήλωσε:

«Ενας από τους βασικούς στόχους της EBRD είναι η μετάβαση προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε βαριές μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Για να βοηθηθεί η επιτάχυνση αυτής της μετάβασης, ειδικά πράσινα χρηματοδοτικά κανάλια, όπως τα πράσινα ομόλογα, μπορούν να προσφέρουν στις εταιρείες την αναγκαία χρηματοδότηση για να υλοποιήσουν επενδύσεις με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Εχουμε μακρά σχέση με την Μυτιληναίος που εστιάζει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Τα πράσινα ομόλογά τους και οι δεσμεύσεις μπορούν να έχουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα επίδειξης για άλλους βιομηχανικούς παραγωγούς στην περιοχή της EBRD».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ