Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SKY express: Ανοίγει φτερά με 3,8 εκατομμύρια νέες θέσεις

Με φιλόδοξους στόχους ξεκινά τη μετά Covid περίοδο, η SKY express διεκδικώντας τους αιθέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ για την αγορά νέων αεροσκαφών τελευταίας τεχνολογίας, η SKY express προσπαθεί με βάση το momentum να καθιερωθεί ως ένας ακόμα «εθνικός αερομεταφορέας».

Σε δημοσιογραφική εκδήλωση που έγινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέσα στο ολοκαίνουργιο Airbus 320neo, η ομάδα της SKY express ξεδίπλωσε το στρατηγικό πλάνο της επέκτασής της. Η εταιρεία, που μέχρι πρόσφατα κάλυπτε προορισμούς εντός Ελλάδας, έκανε το μεγάλο βήμα και επεκτάθηκε στις αγορές της Ευρώπης.

Επέκταση σε ευρωπαϊκούς προορισμούς

Οι πρώτοι δύο προορισμοί, η Λάρνακα και οι Βρυξέλλες, ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό, ενώ προστίθενται και δύο «εμβληματικοί» ευρωπαϊκοί προορισμοί: το Παρίσι (από 1η Ιουνίου) και το Λονδίνο (από 1η Αυγούστου). Η λογική των δύο αυτών προορισμών είναι η είσοδος σε δύο θηριώδη επιβατικά hub τα οποία μετά την πανδημία παρουσιάζουν νέες ευκαιρίες για τη βιομηχανία των αερομεταφορών.

Παράλληλα θα ξεκινήσει seasonal προορισμούς σε Γαλλία και Γερμανία, ένα πρώτο τεστ των δυνάμεών της σε αγορές οι πολίτες των οποίων θα θελήσουν να έρθουν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Συνολικά η SKY express εκτιμά ότι φέτος θα παρουσιάσει μεγαλύτερη επιβατική κίνηση από το 2020 καθώς θα προσφέρει περισσότερες από 3,8 εκατομμύρια νέες θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Πρόκειται για μια κίνηση που η διοίκηση της εταιρείας μελετούσε καιρό, ενώ η κρίση επέσπευσε την απόκτηση των αεροσκαφών, λόγω και των μειωμένων τιμών που υπάρχουν διεθνώς.

Σε 34 προορισμούς στην Ελλάδα

Έως τώρα, ο στόλος της SKY express αποτελούνταν από αεροσκάφη τύπου ATR, των 48 και 70 θέσεων, τα οποία είναι τα πλέον κατάλληλα για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Η SKY express σήμερα απασχολεί πάνω από 200 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2005 και έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη από το 2016. Εξυπηρετεί 34 προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ έχει σημαντικό μερίδιο στις άγονες γραμμές, συνδέοντας κυρίως απομακρυσμένα, μικρά νησιά με την Αθήνα.

Από τα τέλη του 2020 η SKY express εισήλθε στο σημαντικότερο εσωτερικό δρομολόγιο, αυτό που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Nέα αεροσκάφη παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.

Η αύξηση επιβατών της SKY express ήταν γεωμετρική, μιας και έφτασε από τους 70.000 επιβάτες το 2015, τους 500.000 το 2017 και ξεπέρασε τους 1,2 εκατομμύρια το 2019.

Τα νέα αεροσκάφη

Τα νέα αεροσκάφη έχουν χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και θα αυξήσουν τον ιδιόκτητο στόλο της SKY express, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το πτητικό της έργο, το οποίο καλύπτει 34 προορισμούς εντός Ελλάδας, ενώ πλέον είναι ήδη τοποθετημένη στους πρώτους διεθνείς προορισμούς.

Η SKY express ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων IO GR. Πρόκειται για έναν ανερχόμενο όμιλο εταιρειών που περιλαμβάνει πολλές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, ενώ συνολικά απασχολεί 5.500 εργαζομένους. Το μεγαλύτερο κομμάτι κατέχει ο κλάδος της αεροπορίας και των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης, καθώς στον Όμιλο ανήκουν και οι SkyServ και Swissport, με παρουσία σε 36 αεροδρόμια της χώρας και πελάτες περισσότερες από 250 αεροπορικές εταιρείες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ