Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Coca-Cola HBC: Εξαγόρασε το 30% της ιταλικής Casa Del Caffè Vergnano

Πηγή: AP Images
Cola HBC

Η Coca-Cola HBC συμφώνησε να εξαγοράσει το 30% της ιταλικής εταιρείας καφέ, Casa Del Caffè Vergnano. Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε μέσω της θυγατρικής της, CC Beverages Holdings II BV (CCH Holdings) και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα, εντός του στρατηγικού σχεδιασμού της να γίνει ο κορυφαίος 24/7 partner ποτών στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται στο β’ εξάμηνο του 2021 και υπόκειται σε τυπικούς όρους και κανονιστικές εγκρίσεις. Σημειώνεται ότι η CCH Holdings θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Caffè Vergnano και θα έχει τα δικαιώματα λήψης αποφάσεων που απορρέουν από τη μειοψηφική συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ιταλικής εταιρείας.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα συνάψουν συμφωνία αποκλειστικής διανομής για τα προϊόντα της Caffè Vergnano στις 27 χώρες που έχει παρουσία η Coca-Cola HBC εκτός της Ιταλίας. Για την ώρα παραμένει άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τη διανομή του καφέ στην Ελλάδα, ωστόσο είναι κάτι που θα εξεταστεί εντός του β’ εξαμήνου του έτους.

Με ρίζες από το 1882

Αναφορικά με την Caffè Vergnano, σημειώνεται ότι πρόκειται για μια οικογενειακή ιταλική εταιρεία καφέ με έδρα τη Santena της Ιταλίας. Είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες επεξεργασίας και καβουρδισμένου καφέ στην Ιταλία, με ρίζες που χρονολογούνται από το 1882. Τα προϊόντα της ικανοποιούν υψηλά πρότυπα ποιότητας και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει παραδοσιακό εσπρέσο σε διάφορα μείγματα, πακέτα και μορφές, όπως, καβουρδισμένο, αλεσμένο και σε κάψουλες. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2020 πούλησε περίπου 7.000 τόνους καφέ σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως.

Καλύπτει πιο ευρύ φάσμα προτιμήσεων των καταναλωτών

Σύμφωνα με τον Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC, «με την Caffè Vergnano είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο καφέ που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων των καταναλωτών», ενώ πρόσθεσε: «Σεβόμαστε την 140χρονη ιστορία της εταιρείας και την αφοσίωση και το πάθος των τεσσάρων γενεών που δημιούργησαν μια τόσο πλούσια και φημισμένη μάρκα καφέ, συνώνυμη με την αυθεντική ιταλική εμπειρία καφέ. Η επένδυσή μας στο Caffè Vergnano ευθυγραμμίζεται με την The Coca-Cola Company καθώς συνεργαστήκαμε μαζί για αυτή την ευκαιρία».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ