Νέα
  • ΓΔ: 873.37 +1.14%
  • Τζίρος: 66,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Prodea: Με απόδοση 2,20-2,60% το ομόλογο - Αρχίζουν οι εγγραφές

Με 2,20% - 2,60% ορίστηκε το εύρος απόδοσης του 7ετούς ομολόγου που εκδίδει η εισηγμένη εταιρεία ακινήτων Prodea, επιδιώκοντας να αντλήσει 300 εκατ. ευρώ. Οι εγγραφές αρχίζουν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Παράλληλα με τις εγγραφές για τους εγχώριους επενδυτές, θα «τρέξει» η διαδικασία book builnding για διεθνείς ειδικούς επενδυτές, στους οποίους απευθύνεται το 70% της έκδοσης.

Η εταιρεία εκδίδει ανώνυμες ομολογίες των 1.000 ευρώ. Η απόδοση τους θα διαμορφωθεί τελικά με βάση τις προσφορές που θα υποβληθούν από διεθνείς επενδυτές, σε συνάρτηση με τις συνθήκες αγοράς.

Από τα κεφάλαια που θα αντληθούν, τα 236 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για "πράσινες" επενδύσεις. Μερικές βρίσκονται σε εξέλιξη:

  • Η εταιρεία έχει υπογράψει προσύμφωνο για την απόκτηση του 100% εταιρείας ιδιοκτήτριας οικοπέδου στο οποίο βρίσκονται υπό ανέγερση δύο κτίρια αποθήκευσης και διανομής ("ΚΑΔ") σύγχρονων προδιαγραφών. Το τελικό τίμημα θα προσδιοριστεί την ημερομηνία μεταβίβασης των μεριδίων της εταιρείας. Ήδη η Prodea έχει καταβάλλει ποσό 7 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή (χρηματοδότηση μέσω δανειακών κεφαλαίων), ενώ αναμένεται να καταβάλει για την ολοκλήρωση της συναλλαγής περίπου 7,8 εκατ. ευρώ.
  • Επίσης έχει προχωρήσει στην υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση του 100% των μετοχών εταιρείας, ιδιοκτήτριας οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθούν ακίνητα με χρήση ΚΑΔ. Η Εταιρεία στο πλαίσιο του προσυμφώνου κατέβαλε ποσό 12,9 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή  ενώ αναμένεται να καταβάλλει περίπου 12,5 εκατ. ευρώ έως την ολοκλήρωση και εξαγορά.
  • Μέσω της κοινοπραξίας "PIRAEUS TOWER A.E." (ποσοστά συμμετοχής: 30% Prodea και 70% Cante Holdings, η οποία αποτελείκοινό επενδυτικό φορέα του ομίλου Dimand κατά 65% και της EBRD κατά 35%) συμμετέχει στην ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά με στόχο να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο γραφείων και καταστημάτων συνολικής επιφάνειας 34.518 τ.μ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2023. Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ. Η Prodea αναμένεται να εισφέρει 4,3 εκατ. ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες. Μέχρι τώρα έχει καταβληθεί συνολικό ποσό 1,2 εκατ. ευρώ το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από δανειακά κεφάλαια.
  • Μέσω της κοινοπραξίας "PANTERRA Α.Ε" (ποσοστά συμμετοχής: 49% Prodea και 51% "STIVALEOUS HOLDINGS" του ομίλου Dimand) συμμετέχει στην ανάπτυξη κτηρίου σύγχρονων προδιαγραφών βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης, εκτιμώμενης συνολικής επιφάνειας άνω των 30 χιλ. τ.μ. επί των οδών Λεωφόρου Συγγρού και Λαγουμιτζή στην Αθήνα. To έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022. Η Εταιρεία είναι σε διαδικασία εξαγοράς του 51% και αποπεράτωσης των κατασκευαστικών εργασιών. Ήδη έχει καταβληθεί συνολικό ποσό 11,7 εκατ. ευρώ το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από δανειακά και ίδια κεφάλαια, ενώ οι συνολικές μελλοντικές εκροές υπολογίζονται σε 38,9 εκατ. ευρώ.
  • Μέσω της κοινοπραξίας "RINASCITA Α.Ε.", συμμετέχει κατά 35% στη μίσθωση πολυώροφου κτηρίου επί της οδού Σταδίου 65 και Πλατεία Ομονοίας, στην Αθήνα, το οποίο ανακατασκευάζεται ώστε να λειτουργήσει ως ξενοδοχειακή μονάδα, την οποία η Εταιρεία θα εξαγοράσει πλήρως, ενώ  έχει ήδη εισφέρει 1,9 εκατ. ευρώ (χρηματοδότηση μέσω ιδίων και δανειακών κεφαλαίων) και τα συνολικά μελλοντικά κεφάλαια για την συμμετοχή στην ολοκλήρωση της ανακατασκευής του ακινήτου και εξαγοράς του 65% υπολογίζονται σε 9,4 εκατ. ευρώ.
  • Τέλος, η εταιρεία απέκτησε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 2.6 χιλ. τ.μ. στο οποίο σχεδιάζει να αναπτύξει πολυτελείς κατοικίες σύγχρονων προδιαγραφών βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης. Το τίμημα απόκτησης του οικοπέδου ανήλθε σε 4,4 εκ. (χρηματοδότηση μέσω ιδίων κεφαλαίων), ενώ οι συνολικές μελλοντικές εκροές για την ανάπτυξη των κατοικιών υπολογίζονται σε 7,2 εκατ.

Η ανακοίνωση της Prodea:

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ