Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ο Ομιλος Sani/Ikos άντλησε 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5,625%

Sani Resort
Sani Resort

Ολοκληρώθηκε η άντληση 300 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγου για την Sani/Ikos, με το βιβλίο προσφορών έκδοσης και διάθεσης ομολογιών διάρκειας 5,5 ετών να κλείνει με το επιτόκιο στο 5,625%.

Σκοπός του Ομίλου με την έκδοση είναι, μεταξύ άλλων, η διαφοροποίηση των κεφαλαιακών πηγών του Ομίλου. Όπως σημειώνεται, η ομολογιακή έκδοση αποτελεί μια ελκυστική και αποδοτική σε επίπεδο κόστους επιλογή, η οποία θα ενισχύσει τη ρευστότητα του Ομίλου για να χρηματοδοτήσει τα αναπτυξιακά του σχέδια.

Υπενθυμίζεται ότι την έκδοση του ομολόγου είχε αναλάβει η Morgan Stanley με τη συνεργασία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank. Όπως σημειωνόταν από την Sani/Ikos, η έκδοση θα συμβάλει μεταξύ άλλων στα κερδοφόρα επεκτατικά σχέδια του ομίλου, ενώ διευκρινίζεται πως δεν θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ρευστότητάς του.

Επίσης, ο όμιλος σημειώνει πως επωφελείται από την ισχυρή ανάκαμψη που υπάρχει στη ζήτηση πολυτελών θέρετρων. Το πρωταρχικό χαρτοφυλάκιό της με τα πολυτελή παραθαλάσσια ακίνητα σε προορισμό υψηλής ζήτησης αποτιμάται στα 1,8 δισ. ευρώ σε σταθερή τιμή. Το επιχειρηματικό της μοντέλο περιλαμβάνει πλήρη ιδιοκτησία των περιουσιακών της στοιχείων, ανεξάρτητο δίκτυο διανομής κορυφαίων εμπορικών σημάτων ενώ επιτυγχάνει τη μέγιστη πληρότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Επίσης καταγράφει σταθερή ενίσχυση ταμειακών ροών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος Fitch Ratings σε πρόσφατη ανάλυσή του κατατάσσει τον Όμιλο Sani/Ikos για πρώτη φορά στην κατηγορία «B-(EXP)’ expected Long-Term Issuer Default Rating (IDR), με σταθερές προοπτικές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ