Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πράσινη στροφή από τον Ομιλο CHB - Εγκαθιστά φωτοβολταϊκά στις μονάδες του

Πηγή: CHB
Πηγή: CHB

Την προσθήκη ενός ακόμη σκοπού στο καταστατικό της αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΒΙΤΟΜ (η οποία από το 2004 ανήκει στον όμιλο CHB της οικογένειας Χριστοδούλου). Αυτή αφορά στην παραγωγή και εκμετάλλευση για ιδία χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, με την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στόχος η ετήσια μείωση 3%

Σε αντίστοιχη απόφαση είχε προχωρήσει και η άλλη εταιρεία του ομίλου CHB (Αφοί Ν. Χριστοδούλου) τον περασμένο Μάιο (20/5), αφού γενικότερα η Διοίκηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη βελτίωση των περιβαλλοντικών της δεικτών, με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης νερού και της θερμικής ενέργειας σε ποσοστό 3% κάθε χρόνο.

Σημειώνεται ότι τα φωτοβολταϊκά πάνω στη στέγη του εργοστασίου στο Ναύπλιο παράγουν 1MW ηλεκτρικής ενέργειας που καλύπτει το 25% των ετήσιων αναγκών της μονάδας, ενώ εντός του 2022 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το φωτοβολταϊκό της ΒΙΤΟΜ στα Κουφάλια.

ΒΙΤΟΜ

Αναφορικά με τη ΒΙΤΟΜ, θυμίζουμε ότι στην τελευταία δημοσιευμένη ετήσια οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2020, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει όλα τα μεγέθη της, ενώ για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση έχει δώσει μεγαλύτερο βάρος στην κατηγορία των χυμών - «πουρέδων» φρούτων με το brand «Οικογένεια Χριστοδούλου». Παράλληλα, σχεδιάζει την ενδυνάμωση του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, με σκοπό τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων.

Μετατροπή σε δάνεια μακροχρόνιας λήξης

Στην έκθεση του, ο Ανεξάρτητος Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής εφιστούσε την προσοχή σε μία σημείωση επί των οικονομικών καταστάσεων, όπου περιγράφεται ότι κατά την 30.6.2020, οι τρέχουσες υποχρεώσεις της εταιρείας υπερέβαιναν το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού της κατά περίπου €2,56 εκατ. (αρνητικό κεφάλαιο κίνησης). Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη σημείωση, το γεγονός αυτό υποδηλώνει την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη προβεί σε διαπραγμάτευση με τις δανείστριες τράπεζες, προκειμένου μέρος των δανείων σε κεφάλαιο κίνησης, να μετατραπεί σε μακροχρόνιας λήξης.

Αφοί Χριστοδούλου

Αναφορικά με την Αφοί Χριστοδούλου, η εταιρεία κατέγραψε πτώση των βασικών μεγεθών στην οικονομική χρήση που έληξε στις 30/6/2020 και μικρές ζημιές στην τελική γραμμή του ισολογισμού.

Σε θετικό έδαφος η τελευταία οικονομική χρήση

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, ύστερα από την περυσινή οικονομική χρήση, η οποία για το σύνολο του ομίλου CHB έκλεισε με άνοδο του τζίρου της τάξης του 10% και η φετινή χρήση κινείται σε ανοδική τροχιά, παρά τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την παραγωγή ορισμένων ελληνικών φρούτων ελέω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ