Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Paperpack: Tο success story έκλεισε με χρυσό deal εν μέσω πανδημίας

Χαρτί / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Την πρώτη κίνηση της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας CEE Equity Partners, που διαχειρίζεται δύο funds, συνολικού ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, αποτελεί η εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Paperpack.

Τα δύο funds δημιουργήθηκαν από την κρατική κινεζική τράπεζα Exim Bank και άλλους θεσμικούς επενδυτές από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Οι επενδύσεις τους επικεντρώνονται στη συγκεκριμένη περιοχή και μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερες από 15 εταιρείες, με επίκεντρο την Πολωνία.

Η πανδημία έχει επιφέρει βίαιες αλλαγές και ειδικά στους κλάδους των logistics, μεταφοράς, αποθήκευσης, συσκευασίας και διανομής προϊόντων, θα επιταχύνει περαιτέρω ριζικές αλλαγές που θα τους μετασχηματίσουν. 

Υπεύθυνος της CEE Equity Partners για την Ελλάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, είναι ο κ. Πέτρος Σακκάς, γνωστός στο χώρο της τεχνολογίας. Διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας είναι ένα παλαίμαχο στέλεχος των επενδύσεων στη Βαλκανική, ο Keith Mellors που ήταν υπεύθυνος για τις επενδύσεις της Copernicus Capital Partners σε Σερβία και Κροατία.

Στις θέσεις τα μέλη του ΔΣ

Χθες ανακοινώθηκε από την Paperpack η πώληση συνολικού ποσοστού 90,02% στην εταιρεία Orlando-Equity Holding Limited, θυγατρική της κινεζικής China Central and Eastern Europe Investment Co-operation Fund II SCS SICAV-SIF. Η πώληση εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ μετά την κατάθεση της δημόσιας πρότασης η εταιρεία θα αποχωρήσει και από το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η Orlando-Equity Holding σκοπεύει να διατηρήσει στις θέσεις τους τα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. της Paperpack, όπως και τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Paperpack 

Η Paperpack Α.Β.Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι έλαβε την παρακάτω πληροφόρηση από τον βασικό μέτοχό της και Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη:

Ο κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης (ενεργώντας επίσης και για λογαριασμό των μελών της οικογένειάς του, Βεατρίκης και Τζουλιάννας Τσουκαρίδη) συμφώνησε να πωλήσουν τη συμμετοχή τους στην Εταιρία, στην Orlando-Equity Holding Limited, σε τιμή ευρώ 6,66 ανά μετοχή. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020, και τελεί υπό την αίρεση ικανοποίησης ορισμένων προϋποθέσεων.

Ο Επενδυτής σκοπεύει να διατηρήσει τον κ. Ιωάννη Τσουκαριδη ως Επίτιμο Πρόεδρο του Δ.Σ., τα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. και τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας. Δεκαπέντε ακόμα μέτοχοι της Εταιρίας έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πωλήσουν τις μετοχές τους στον Επενδυτή, μαζί με την οικογένεια του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη, στην ίδια τιμή.

Επομένως, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Επενδυτής θα έχει αποκτήσει το 90,02% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας και, ως εκ τούτου, θα υποχρεούται στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, όπως ισχύει. Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, ο Επενδυτής σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze-out) και να προχωρήσει στη διαγραφή των μετοχών της Εταιρίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Orlando-Equity Holding Limited είναι 100% θυγατρική της China Central and Eastern Europe Investment Co-operation Fund II SCS SICAV-SIF, η οποία έχει αναλάβει δεσμεύσεις επένδυσης 800 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην Κεντρική και την Νότια Ευρώπη. Διαχειριστής του fund είναι η China-CEE Management S.Αr.l. και επενδυτικός σύμβουλος του fund είναι η CEE Equity Partners Limited.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης:«Είμαι στην ευχάριστη θέση να μεταφέρω το μέλλον της PAPERPACK στην εταιρία ORLANDO EQUITY HOLDING LTD. Η δέσμευση των επενδυτών για καινοτομία και νέες επενδύσεις, συνάδει απόλυτα με το όραμα μου για την εταιρία και θα ενισχύσει περαιτέρω τις προοπτικές της PAPERPACK, προς όφελος των πελατών, προμηθευτών και εργαζομένων. Παράλληλα, η διατήρηση της επιτυχημένης ομάδας του Management, διασφαλίζει την επόμενη ημέρα και την ομαλή μετάβαση».

«Προσβλέπουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη»

«Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της Paperpack και πιστεύουμε ότι η τρέχουσα ομάδα Management, μαζί με την σύνεση και υποστήριξη του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη, θα στέψει με επιτυχία αυτήν την πρώτη επένδυση του fund στην Ελλάδα», σχολίασε ο Dario Cipriani, Διευθυντής Επενδύσεων της CEE Equity Partners Limited.

Η MP Corporate Finance και η PotamitisVekris δικηγορική εταιρία ενήργησαν ως σύμβουλοι του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη και η εταιρία δικηγόρων «ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ - ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ» ως σύμβουλοι της Orlando-Equity Holding Limited για τη συναλλαγή.
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ