Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BOAK: Σε δημόσια διαβούλεση η ΜΠΕ για το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί από την περιφέρεια Κρήτης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά στην κατασκευή του κορυφαίου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης, του Βόρειου Οδικού Άξονα και συγκεκριμένα του μεγαλύτερου τμήματός του, από τα Χανιά έως στο Ηράκλειο.

Ο σχετικός φάκελος παραδόθηκε στην περιφέρεια Κρήτης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους οι αρμόδιοι φορείς και πολίτες.

Η παράδοση του φακέλου έγινε στην περιφέρεια Κρήτης παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, του προέδρου του ΟΑΚ, Λευτέρη Κοπάση, και του διευθυντή συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού, Γιώργου Αγαπάκη.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως στις 10/09/2021 και στο πλαίσιό της, μπορούν τόσο οι φορείς της Κρήτης, όσο και οι πολίτες, να εκφέρουν τις απόψεις τους προκειμένου να ληφθούν υπόψη στην σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τι περιλαμβάνει το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο

Είναι το πρώτο τμήμα του ΒΟΑΚ που θα γίνει κλειστός αυτοκινητόδρομος. Ξεκινά από τα Χανιά και φτάνει μέχρι τη Χερσόνησο (τα άλλα δύο τμήματα είναι τα Χερσόνησος-Νεάπολη και Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος).

Ο σχετικός διαγωνισμός διεξάγεται σε τρεις φάσεις  Α΄  Φάση:  Εκδήλωση  ενδιαφέροντος,  Β΄  Φάση:  Διάλογος,  σχετικά  με  τις  βασικές  τεχνικές,  χρηματοοικονομικές  και  νομικές  παραμέτρους  του  έργου,  με  κύριο  σκοπό  την
οριστικοποίηση του βασικού σχεδιασμού του έργου και των λοιπών εν γένει παραμέτρων, του έργου και της σύμβασης παραχώρησης, Γ΄ Φάση: Υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Η Α`φάση ξεκίνησ στις 18.10.18 με τα εξής σχήματα: 1.ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, 2.ΤΕΡΝΑ, 3.J&P ΑΒΑΞ, 4.VINCI, 5.Κ/
Ξ  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ACCIONA-INTERTOLL.  Όλα  τα  σχήματα  πέρασαν  στην  Β`φάση  ενώ οριστικοποιήθηκε και η χάραξη.

Το έργο παραχώρησης έχει ως αρχή η αρχή παράκαμψης Χανίων πριν τον Α/Κ Βαμβακόπουλου και ως  τέλος  αυτού  η  θέση  700  μέτρα  μετά  το  τεχνικό  της  Κάτω  Διάβασης  Α/Κ  Καστελίου,  στο  ήδη κατασκευασμένο,  ως  τετράιχνος  αυτοκινητόδρομος,  τμήμα  «Γούρνες  -  Χερσόνησος».  

Το  έργο περιλαμβάνει  την  παραχώρηση  για  το  έργο  μελέτης,  κατασκευής,  χρηματοδότησης,  λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης, του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), στο τμήμα «Χανιά - Ηράκλειο» ενώ υπάρχει και δικαίωμα προαίρεσης που θα εξειδικευθεί περαιτέρω, κατά τη Γ’ Φάση του  διαγωνισμού,  για  την  ανάθεση  στον  Παραχωρησιούχο,  της  μελέτης,  κατασκευής, χρηματοδότησης,  λειτουργίας,  συντήρησης  και  εκμετάλλευσης  και  έτερων  τμημάτων  του  Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), συνολικού μεγίστου μήκους 36 χιλιομέτρων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ