Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κτήμα Αλφα: Βραβευμένα κρασιά που ταξιδεύουν σε 35 χώρες

Οι αμπελώνες του κτήματος ΑΛΦΑ / Πηγή: alpha-estate.com
Οι αμπελώνες του Κτήματος Άλφα έχουν έκταση 2.080 στρεμμάτων / Πηγή: alpha-estate.com

Απαραίτητο συστατικό για το εορταστικό τραπέζι, ακόμη και σε στενό οικογενειακό κύκλο, είναι ο ποιοτικός, ελληνικός οίνος. Στο Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιο, παράγονται μοναδικά κρασιά, που στολίζουν το τραπέζι, συνδυάζονται τέλεια με τα εορταστικά πιάτα και ικανοποιούν όλες τις γευστικές απαιτήσεις. Πρόκειται μάλιστα για διεθνώς αναγνωρισμένες ετικέτες, οι οποίες κέρδισαν ακόμη και τους New York Times, καθώς στην περσινή Χριστουγεννιάτικη έκδοση της εμβληματικής εφημερίδας, το Κτήμα Άλφα Ερυθρός, ένα χαρμάνι από SyrahMerlot και Ξινόμαυρο, έλαβε τον τίτλο του καλύτερου ελληνικού, κόκκινου κρασιού.

 ο έμπειρος αμπελουργός Μάκης Μαυρίδης και ο χημικός-οινολόγος Άγγελος Ιατρίδης
Ο έμπειρος αμπελουργός Μάκης Μαυρίδης και ο χημικός-οινολόγος Άγγελος Ιατρίδης

Ιδανική περιοχή για αμπελοκαλλιέργειες

Ολα ξεκίνησαν το 1997, όταν ο έμπειρος αμπελουργός Μάκης Μαυρίδης και ο χημικός-οινολόγος Άγγελος Ιατρίδης αποφάσισαν να ιδρύσουν το Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιο της Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο αμπελώνα 2.080 στρεμμάτων, με 16 ετικέτες φημισμένων οίνων, λευκών και ερυθρών, στην καρδιά της ζώνης του Αμυνταίου, στη θέση «Αμπέλια» της Βεγόρας σε υψόμετρο 620-710 μέτρα. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τις οργανωμένες ειδικές εγκαταστάσεις του οινοποιείου. Η έκτασή του είναι 2.080 στρέμματα. Μορφολογικά παρουσιάζει μεγάλη ομοιογένεια με χαμηλές κλίσεις που κυμαίνονται από 5-15% και η έκθεσή του είναι βορειοδυτική. Το κλίμα του αμπελώνα είναι ημι-ηπειρωτικό. Ο κρύος χειμώνας με αρκετές βροχές και χιονοπτώσεις εξασφαλίζει στα αμπέλια την απαραίτητη υγρασία για να ανταπεξέλθουν στο σχετικά ξηρό καλοκαίρι. 

Το οινοποιείο της ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος
Το οινοποιείο τους Κτήματος Άλφα βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος / Πηγή: alpha-estate.com

«Κορυφαίο ελληνικό κρασί»

Το Κτήμα Άλφα παραμένει στην λίστα των καλύτερων ελληνικών κρασιών, ενώ οι εξαγωγές του ταξιδεύουν τον οινικό πλούτο του Αμυνταίου σε 35 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία, η Μαλαισία, η Νότια Κορέα, καθώς και όλη την Ευρώπη. «Κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς μας είναι η ψυχή των ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά. Κάθε χρόνο παράγουμε καλύτερα κρασιά, αυτή είναι η φιλοσοφία του κτήματος», δηλώνει ο Άγγελος Ιατρίδης στο OPEN TV και συμπληρώνει: «Οι New York Times στο περσινό φύλλο των Χριστουγέννων μας ανέφεραν σαν το κορυφαίο ελληνικό κόκκινο κρασί». Ποιο όμως είναι το μυστικό της επιτυχίας; Ο αμπελουργός Μάκης Μαυρίδης, αποδίδει τη γεύση των κρασιών στην ταχύτητα με την οποία ο καρπός μεταφέρεται από το κτήμα στο οινοποιείο. «Σε πολύ λίγα λεπτά από όταν κόψουμε το σταφύλι, θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, φρέσκο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι φημισμένες ετικέτες του Κτήματος Άλφα/ Πηγή: alpha-estate.com

Οι επενδύσεις

Η κρίση που έφερε στην αγορά κρασιών η πανδημία, δεν επηρεάζει τα επενδυτικά του σχέδια του Κτήματος ΆΛΦΑ, το οποίο μεταξύ άλλων εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις του, ολοκληρώνει ένα μπουτίκ οινοποιείο στην περιοχή του Ξινού νερού και ξεκινά ένα δεύτερο, όπου θα συγκεντρωθούν οι ετικέτες ευρείας παραγωγής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ