Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ν.Σταθόπουλος (BC Partners): Σε πλεονεκτική θέση η Ελλάδα στην προσέλκυση επενδύσεων - Οι κλάδοι με προοπτικές

Πηγή: Eurokinissi

Στο σημερινό συνέδριο του Economist, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ΔΕΘ, o Νίκος Σταθόπουλος, CEO της BC Partners παραδέχτηκε ότι οι ξένοι επενδυτές αναζητούν στην Ελλάδα ευκαιρίες για να επενδύσουν, επαναλαμβάνοντας ότι σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν στην αγορά κεφάλαια περίπου 2 τρισ. δολ. που  ψάχνουν τους κατάλληλους κλάδους και τις εταιρείες που έχουν τις σημαντικότερες προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον.

Ελκυστικός ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών – Πού υστερούμε

Ειδικότερα για τη χώρα μας σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα ελκυστικός ο τομέας των τηλεπικοινωνιών, ο οποίος βρίσκεται σε σημείο καμπής, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κάποιοι υπο-τομείς στους οποίους υστερούμε όπως είναι π.χ. οι υποδομές.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υστερούμε στον τομέα των οπτικών ινών αλλά και της χρήσης δεδομένων, σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, όπως επίσης και στην συνδρομητική τηλεόραση όπου η διείσδυση στην Ελλάδα παραμένει χαμηλή.

Διευκολυντής επενδύσεων το κράτος

Ο κ. Σταθόπουλος εκτιμά ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας μπορεί να εκτοξευθεί αν γίνουν επενδύσεις, σημειώνοντας ωστόσο με έμφαση ότι «οι κυβερνήσεις μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι… διαχειριστές επενδύσεων, μπορούν όμως να γίνουν οι καλύτεροι διευκολυντές για τους επενδυτές, βοηθώντας την επιχειρηματικότητα».

Ακόμη και σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θεωρεί ότι ο ρόλος του κράτους θα πρέπει να εστιάζεται στο πλαίσιο διαχείρισης των κονδυλίων, να βοηθάει δηλαδή την επιχειρηματικότητα δημιουργώντας το περιβάλλον και το κατάλληλο πλαίσιο.

Γεωπολιτική θέση και ανθρώπινο δυναμικό

Γενικότερα πάντως ο επικεφαλής της BC Partners εκτιμά ότι η χώρα μας έχει δύο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κράτη:
- πρόκειται για ευρωπαϊκή χώρα με σπάνια γεωπολιτική θέση
- διαθέτει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό

Λάθος να μην αξιοποιηθεί η δυναμική της Θεσσαλονίκης

Ειδικότερα για το δεύτερο τόνισε ότι η BC Partners έχει επενδύσει πάνω από 4 δις. ευρώ τα τελευταία 15 χρόνια σε ελληνικές εταιρείες, τονίζοντας ότι «δεν μπορώ να σκεφτώ χώρες με καλύτερο δυναμικό από την Ελλάδα.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη θεωρώ ότι είναι μια περιοχή με πολύ μεγάλη δυναμική, με νέο πληθυσμό. Θα ήταν λάθος για τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες να μην αξιοποιήσουν το δυναμικό της. Θα πρέπει βέβαια να βοηθηθούν και τα πανεπιστήμια της χώρας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ