Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurohold και EBRD: Συμφωνία απόκτησης μειοψηφικού μεριδίου στον όμιλο Euroins Insurance

H Еurohold Bulgaria AD ενημερώνει τους μετόχους της και το κοινό ότι συμμετέχει σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στον όμιλο Euroins Insurance AD (EIG), την εταιρεία συμμετοχών που ενοποιεί τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της Еurohold.

Η συμφωνία έχει εγκριθεί σε όλα τα εταιρικά επίπεδα και των δύο μερών, αλλά τελεί υπό την συμφωνία και εκτέλεση των τελικών εγγράφων της συναλλαγής και την ικανοποίηση των συμβατικών όρων μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Η επένδυση της EBRD στην EIG θα είναι ύψους έως 30 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί μέσω της αύξησης κεφαλαίου του ασφαλιστικού ομίλου.

Η Еurohold θα συμμετάσχει, επίσης, στη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου με περαιτέρω εισφορά κεφαλαίου έως 12 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος Euroins Insurance θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν κυρίως για την ανάπτυξη και επέκταση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής οντότητας εντός του ομίλου- της Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA, και επιπλέον για να ενισχύσει τις θέσεις της μητρικής στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η EBRD συγχρηματοδότησε την εξαγορά από την Еurohold των επιχειρήσεων του ομίλου CEZ στην Βουλγαρία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ