Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Uber: Επιστροφή στην κερδοφορία το δεύτερο 3μηνο του 2021

Uber / Πηγή: AP Images
Uber / Πηγή: AP Images

Κέρδη καταγράφει για πρώτη φορά σε προσαρμοσμένη βάση η Uber Technologies για το τρέχον τρίμηνο, όπως τόνισε ο οικονομικός της διευθυντής, στέλνοντας τη μετοχή της σε άνοδο 7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

«Με το θετικό προσαρμοσμένο EBITDA τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πιστεύουμε ότι η Uber θα καταγράψει breakeven στα προσαρμοσμένα EBITDA στο γ΄ τρίμηνο, αρκετά υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής Nelson Chai.

Η εταιρεία δήλωσε πως οι επιβάτες του προηγουμένου μήνα επιστρέφουν στην πλατφόρμα με μεγαλύτερους αριθμούς τον Ιούλιο, και ότι αναμένει η τάση να συνεχιστεί στους επόμενους μήνες, μαζί με υψηλές παραγγελίες τροφίμων.

Η Uber αναμένει τώρα ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA θα εμφανίσουν ζημιές 25-κέρδη 25 εκατ. δολαριων, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ζημιές 100 εκατ. δολαρίων.

Για το δ΄ τρίμηνο, η Uber αναμένει να ανακοινώσει προσαρμοσμένα EBITDA 0-100 εκατ. δολαρίων. Επίσης η Uber αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις μεικτές κρατήσεις του γ΄ τριμήνου, και τώρα αναμένει 22,8-23,2 δισ. δολάρια, έναντι 22-24 δισ. δολαρίων πριν ένα χρόνο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ