Νέα
  • ΓΔ: 791.42 -0.88%
  • Τζίρος: 65,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Evergrande: Πιο κοντά στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας - Προθεσμία 30 ημερών

Πιο κοντά στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας, που φοβούνται οι επενδυτές, πλησίασε σήμερα η κινεζική Evergrande, καθώς δεν πλήρωσε τόκους ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων σε ομολογιούχους της, δείχνοντας με τον πιο καθαρό τρόπο ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα να εξυπηρετήσει το χρέος της που φθάνει τα 305 δισ. δολάρια.

Η κινεζική εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων έχει πλέον περίοδο χάριτος τριάντα ημερών πριν κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ορισμένες κινεζικές εταιρείες είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αντίστοιχες περιόδους χάριτος για να κάνουν τις πληρωμές στους ομολογιούχους και να αποφύγουν μία πτώχευση.

Η Evergrande θα πρέπει μέσα στις επόμενες 30 ημέρες να αντλήσει ρευστότητα για να μην αθετήσει τις υποχρεώσεις της, Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν είχε κάνει «ουσιαστική πρόοδο» αναφορικά με την πώληση μεριδίων της σε εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας.

Οι κινεζικές ρυθμιστικές Αρχές κάλεσαν την εταιρεία να λάβει όλα τα μέτρα για να αποφύγει μία χρεοκοπία και να επικοινωνήσει προληπτικά με τους ομολογιούχους για τον σκοπό αυτό.

Χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal,  πάντως, ανέφερε ότι το Πεκίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της εταιρείας.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ