Νέα

Ερχεται στην Ελλάδα η μεγαλύτερη ρουμανική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Το σχεδιασμό μεταφοράς των ελληνικών προϊόντων στη ρουμανική αγορά παρουσίασε στις ελληνικές διπλωματικές αρχές στο Βουκουρέστι η E-Mag, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Ρουμανίας.

Η ρουμανική εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας να κοινοποιήσει την έναρξη της δραστηριότητάς της στη χώρα μας στους επιχειρηματικούς συνδέσμους και φορείς αρχικά Αθήνας-Πειραιά και Θεσσαλονίκης για την ανεύρεση ενδιαφερομένων ελληνικών επιχειρήσεων.

►Διαβάστε επίσηςΗ γαλλική Total στρέφεται στις ΑΠΕ και στο LNG

H E-Mag ανήκει στον ολλανδικών συμφερόντων όμιλο Prosus N.V., ο οποίος με τη σειρά του ανήκει στον νοτιοαφρικανικών συμφερόντων όμιλο Naspers και είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη και από τους μεγαλύτερους παγκόσμια και συγκεκριμένα τρίτος μετά την Amazon και την Alibaba.

Στην Prosus N.V. και μέσω της συμφερόντων της, γερμανικής εταιρείας Delivery Hero ανήκουν επίσης και οι ελληνικές εταιρείες e-food και deliveras.gr καθώς και η start-up Instashop, ενώ παράλληλα ανήκει και η διεθνής εταιρεία e-shop και delivery Wolt, που επίσης δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

H E-Mag δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής σε Ρουμανία (50% της αγοράς, 36.000 επιχειρήσεις, 12 εκατ, κωδικούς προϊόντων), Βουλγαρία (market leader με 25% της αγοράς) και Ουγγαρία (επίσης market leader με 25% της αγοράς) και επεκτείνεται σε Ελλάδα, Γερμανία και Πολωνία.

►Διαβάστε επίσηςΠώς οι νέες τεχνολογίες απογείωσαν τις αποδοχές στο Ισραήλ - Στα 3.163 δολ. ο μέσος μισθός

Ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες προϊόντων στην πλατφόρμα

Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων στην πλατφόρμα είναι: Ηλεκτρονικά είδη (Η/Υ, Τηλέφωνα κ.α.), Ηλεκτρικά είδη (Ψυγεία, Πλυντήρια κ.α.), Βιντεοπαιχνίδια, Παιχνίδια, Τυποποιημένα Τρόφιμα, Είδη Ένδυσης, Αθλητικά είδη, Καλλυντικά, Είδη σπιτιού και Είδη Αυτοκινήτου.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, όπως γνωστοποιήθηκε στα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, η εταιρεία στοχεύει και ενδιαφέρεται για την συνεργασία με εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις για να μεταφέρει τα προϊόντα τους στη Ρουμανία και να τα πουλάει μέσω της πλατφόρμας της (μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Same day Courier, η οποία ξεκίνησε επίσης να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών με ελληνικές εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ παράλληλα το αρχικό hub συλλογής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη).

Η αρχική γεωγραφική στόχευση της E-Mag είναι εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις από Αθήνα-Πειραιά-Θεσσαλονίκη ενώ κατά τον Μάρτιο του 2021 η στόχευση θα διευρυνθεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Η ρουμανική εταιρεία θεωρεί ότι διαγράφονται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης αναφορικά με την επικείμενη παρουσία της στην Ελλάδα καθώς η Ρουμανία κατατάσσεται στην 10η θέση μεταξύ των κυριότερων εξαγωγικών προορισμών της χώρας μας ενώ το ύψος των ελληνικών επενδύσεων κατατάσσουν την Ελλάδα ως την 7η κυριότερη επενδύτρια χώρα στην Ρουμανία.

Επιπρόσθετα, περίπου 8.000 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων -εκ των οποίων υπολογίζονται ως ενεργές περίπου 1.500 εξ αυτών – λειτουργούν στη Ρουμανία ενώ 1,3 εκατ. Ρουμάνοι τουρίστες επισκέφθηκαν την χώρα μας και ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα, κατά το 2019.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ