Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λουξ: Μπαίνει στο εμφιαλωμένο νερό μέσω της…Δίρφυς – Πήρε το «πακέτο» της Νίκας Συμμετοχών αντί 1,2 εκατ.

Στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού μπαίνει η αχαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών Λουξ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η Λουξ απέκτησε πριν από μερικές ημέρες το 42,34% της Δίρφυς αντί €1,2 εκατ.

Το πακέτο της Νίκας Συμμετοχών

Το συγκεκριμένο μετοχικό πακέτο που ανήκε στη Νίκας Συμμετοχών βγήκε στο σφυρί στις 20 Οκτωβρίου, με επισπεύδουσα την Intrum, η οποία διαχειρίζεται τις απαιτήσεις της εδρεύουσας στο Δουβλίνο, Sunrise I NPL Finance DAC, με την κατάσχεση να αφορά σε ποσό €1,61 εκατ. περίπου. Σημειώνεται ότι η τιμή της πρώτης προσφοράς ήταν €766.427,64. Η συναλλαγή αφορούσε σε πακέτο 1.741.881 κοινών ονομαστικών μετοχών της Δίρφυς, η οποία θυμίζουμε ότι έχει μετοχικό κεφάλαιο 4.114.000 μετοχών, αξίας €4,114 εκατ.

Σημειώνεται ότι στις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2019, η Νίκας Συμμετοχών δεν πραγματοποίησε καμία δραστηριότητα και είχε μηδενικά έσοδα. Παράλληλα, κουβάλαγε συσσωρευμένες ζημιές €7 εκατ. και υποχρεώσεις σε €2.76 εκατ., εκ των οποίων τα €2,31 εκατ. αφορούν σε τραπεζικά δάνεια.

Το υπόλοιπο 58% της Δίρφυς ανήκει στον επικεφαλής και βασικό μέτοχο της εταιρείας, Νικόλαο Σέρρα καθώς και σε μικρομετόχους.

Στο +5,47% ο τζίρος στο 8μηνο

Σχετικά με την Δίρφυς, η εταιρεία η οποία έχει ιδρυθεί το 1975, εξαγοράστηκε από την Νίκας Συμμετοχών το 2007 και μέσα στην επόμενη διετία, υλοποίησε επενδύσεις €13 εκατ., προχωρώντας στην πλήρη ανακατασκευή του εργοστασίου και αγορά νέου σύγχρονου εξοπλισμού από τη γαλλική εταιρεία, Sidel, και αντικατάσταση του παλαιού.

Αναφορικά με την πορεία της Δίρφυς, αυξημένες, σε ποσοστό 5,47%, ήταν οι πωλήσεις της στο οκτάμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τη διοίκηση της εταιρείας να αναμένει σημαντικό όφελος, που θα προέλθει από τις οικονομίες κλίμακας, οι οποίες προκύπτουν από την αύξηση του κύκλου εργασιών. Παράλληλα, εκτιμά ότι και τα φετινά αποτελέσματα θα είναι κερδοφόρα.

Δεν επηρεάστηκε από την πανδημία

Βελτιωμένη ήταν η εικόνα των βασικών μεγεθών της Δίρφυς και το 2020 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Ειδικότερα ο τζίρος της ενισχύθηκε κατά 4,67% (στα €6,66 εκατ.), τα μικτά κέρδη κατά 13,73% (στα €2,87 εκατ.) και τα κέρδη μετά φόρων κατά 207,6% (στις €328 χιλ.)

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ